NOVA ERA POČINJE 2024. GODINE: Bugatti sprema naslednika za Chiron, svi sa nestrpljenjem očekuju premijeru, EVO ŠTA SE ZNA DO SADA
Foto: Bugatti

u fazi razvoja

NOVA ERA POČINJE 2024. GODINE: Bugatti sprema naslednika za Chiron, svi sa nestrpljenjem očekuju premijeru, EVO ŠTA SE ZNA DO SADA

Auto -

Neverovatni Bugatti Chiron i čuveni W16 motor koji ga je pokretao uskoro odlaze u penziju, a njegov naslednik u vidu potpuno novog hiperautomobila očekuje se 2024. godine.

Novi model koji bi trebalo da očara sve ljubitelje automobila uveliko je u razvoju i obeležiće kraj jedne velike dizajnerske karijere jer će zajedno za Chironom u penziju otići i Achim Anscheidt, Bugattijev šef dizajna od 2004.

Achim Anscheidt
Achim Anscheidtfoto: Bugatti

Podsetimo, Anscheidt je potpisao mnoge spektakularne modele kao što su Veyron Super Sport, Grand Sport Vitesse i Hermčs, kao i neke izuzetne koncepte koji nisu ušli u proizvodnju, poput modela sa četvora vrata Galibier. Naravno, tu je i Chiron i njegova specijalna izdanja Centodieci, Bolide, Divo, Mistral i jedinstveni La Voiture Noire.

Bugatti, Bugati
foto: Bugatti

Dizajnersko nasleđe Anscheidta osetiće se i u nasledniku Chirona, koji će biti predstavljen 2024. i u skladu sa trendom proći će kroz fazu elektrifikacije.

Ipak, novi Bugatti neće imati isključivo električni pogon, već je najavljen hibridni sistem, moguće uz značajno modifikovan W16 motor. Nema sumnje da će novitet imati značajan broj konjskih snaga na raspolaganju, naročito uzevši u obzir da se legendardna marka udružila sa hrvatskim Rimcem 2021. godine.

1 / 16 Foto: Bugatti

Ukoliko sve bude teklo prema planu, novi hiperautomobil će početi da se proizvodi 2026. godine.

- Veyron, Chiron i njegov naslednik dele jednu stvar, oni nisu trkački automobili za regularnu upotrebu već su vrhunac GT razvoja. Oni predstavljaju intrigantnu mešavinu modela kao što su okretni Type 35, luksuzni Type 41 Royale i neprevaziđeni i elegantni Type 57 SC Atlantic - rekao je Anscheidt.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track