IZ OPELA PRELOMILI: NJIMA VIŠE NIJE MESTO U NAŠOJ PONUDI! Ljubitelje "munje" na tržištu u Evropi uskoro očekuju VELIKE PROMENE
Foto: Opel

važna odluka

IZ OPELA PRELOMILI: NJIMA VIŠE NIJE MESTO U NAŠOJ PONUDI! Ljubitelje "munje" na tržištu u Evropi uskoro očekuju VELIKE PROMENE

Auto -

Iako usporena u poslednje vreme, totalna elektrifikacija automobila se ipak ne dovodi u pitanje, pa će uskoro na evropskom tržištu biti moguće kupiti samo četvorotočkaše na struju.

Opel se sada i zvanično našao među proizvođačima koji možda i pomalo žure s obećanjima kad će prestati s prodajom modela s motоrima s unutrašnjim sagorevanjem u Evropi. U ostalim delovima sveta zasad neće biti većih promena, odnosno nema striktnih najava i ograničenja.

Opel Mokka-e
Opel Mokka-efoto: Opel

Poznata Nemačka marka koja posluje u sastavu velikog koncerna Stellantis želi da nastavi putem elektrifikacije jer u svojoj ponudi već ima 15 elektrifikovanih modela. Cilj je prodavati barem jedan električni model u svakoj kategoriji već od 2024. godine.

- Od 2028. godine u Evropi ćemo nuditi samo baterijske električne automobile - objašnjava šef Opela Florian Huettl u intervjuu za Bild.

Kako najavljuje, već od 2025. godine Opel će predstavljati samo električna vozila, a očigledno vrlo brzo nakon toga stiže i kraj proizvodnje benzinaca i dizelaša.

(Kurir.rs/ Revija HAK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track