NIJE MI DAVALA DA JEDEM, IZGLADNJIVALA ME i NAPALA! Isplivale nove JEZIVE optužbe protiv slavne pevačice, svi su u šoku! (VIDEO)
Foto: AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

strašno!

NIJE MI DAVALA DA JEDEM, IZGLADNJIVALA ME i NAPALA! Isplivale nove JEZIVE optužbe protiv slavne pevačice, svi su u šoku! (VIDEO)

Pop kultura -

Modna dizajnerka Aša Danijels podnela je tužbu protiv Lizo prošle nedelje, u kojoj je navela da ju je fizički i verbalno zlostavljala njena menadžerka, Amanda Nomura dok je radila za pevačicu - i to samo mesec dana nakon što su tri rezervne plesačice iznele niz šokantnih optužbi protiv nje.

Sada je Aša progovorila o nekim užasnim stvarima koje je, kako kaže, pretrpela dok je bila jedan od Lizinih zaposlenih tokom intervjua za ABC News za predstojeću epizodu emisije "Impact x Nightline".

Lizo, Gremi 2023
foto: AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

- Dolazim na posao i radim sa nekim ko me je fizički napao, sa nekim ko mi je pretio, sa nekim ko mi ne dozvoljava da idem da jedem kada treba da jedem, navela je ona u kratkoj najavi epizode, naizgled misleći na Amandu i dodala je da ona nije govorila užasne stvari samo o njoj, već i o pevačici.

- Amanda bi se redovno rugala i Lizo i ostalim velikim devojkama. Govorila je da su debele, beskorisne i lenje. Imitirala na vrlo stereotipan rasistički način, a ja sam joj čak i rekla, "Ovo je zaista uvredljivo", na šta se ona smejala.

Aša je rekla da je angažovana da dizajnira odeću za Lizo i njene plesače na njenoj turneji ranije ove godine, ali je tvrdi da je "nepravedno otpuštena" nakon samo dve nedelje. Lizin portparol je demantovao Ašine tvrdnje, ističući da ona "nikada nije srela ili čak razgovarala sa" zvezdom. Međutim, kao "vlasnica firme", Aša je rekla za ABC News da misli da je Lizo delimično "odgovorna“ za ono što je pretrpela.

- I ja sam vlasnica preduzeća, bila sam toliko šokirana da Lizino radno mesto nije bilo u skladu sa onim koga znamo kao zvezdu Lizo. Mogu da kažem da sam u svom životu ja odgovorna za ljude koji rade za mene i rade na mojim projektima, a mislim da su i svi ostali takođe.

U svojoj tužbi, Aša je tvrdila da je bila primorana da radi prekovremeno - od 6 do 2 sata ujutru - bez pauze.

Lizo
foto: Roberto Finizio/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Takođe je navela da je Amanda često imala rasističke i mastfobične komentare i da ju je jednom fizički povredila tako što je prevukla stalak za odeću preko njenog stopala. Rekla je da je Amanda rekla njoj i drugom osoblju da će ih "izbosti" i "ubiti" ako joj ne donesu lekove, i tvrdila je da je videla kako je "gurnula člana ekipe" kada su pretili da će dati otkaz, kao i kako je "otela hranu" iz nečijih ruku.

U svom apartmanu, Aša je tvrdila da je obavestila Lizin menadžerski tim o Amandinom navodnom ponašanju, ali je rekla da joj je menadžerka turneje, Karlina Gugliota, savetovala da tajno snimi Amandino ponašanje. Ona je rekla da nije poslušala njen predlog jer je smatrala da je to "i neetično, a možda i nezakonito", i ubrzo je dobila otkaz.

Ona je sada tuži za seksualno i rasno uznemiravanje, uz diskriminaciju po pitanju invaliditeta. Traži odštetu koja uključuje neisplaćene zarade, gubitak zarade i drugo. U odvojenom intervjuu za ABC, Aša je dodala da je taj posao uticao na nju kao osobu.

Lizo
foto: RW/MPI / Capital pictures / Profimedia

- Pošto je Lizo tako pozitivna figura i zato što udiše život ženama, očekivala sam da ću raditi sa neverovatnim ženama, raznolikom grupom ljudi, ljudima koji su puni poštovanja jer se to očekivalo na turneji, dodala je ona.

Ašu zastupa Niama Rahmani, sti advokat koji zastupa tri rezervne plesačica koje su prošlog meseca tužile Lizo za seksualno i rasno uznemiravanje.

Kristal Vilijams (24), Noel Rodrigez (25) i Arijana Dejvis (26) tvrde da su bile primorane da učestvuju u ponižavajućim seksualnim radnjama i da su bile izložene drugim neprijatnim situacijama dok su radili za zvezdu.

(Kurir.rs/BlicŽena)

Bonus video:

00:28

Glumica Ivana Dudić pala u sevdah

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track