SKORO 20.000 EVRA ZA POPRAVKU KOLA JER SU IH VOZILI PO KIŠI: Par se šokirao kad je dobio račun za popravku, nisu mogli da veruju
Foto: Printscreen/Instagram 192_rs

neverovatno!

SKORO 20.000 EVRA ZA POPRAVKU KOLA JER SU IH VOZILI PO KIŠI: Par se šokirao kad je dobio račun za popravku, nisu mogli da veruju

Auto -

U Škotskoj kiša nije retkost, ali retkost je da ona prouzrokuje kvar na bateriji električnog automobila.

Par iz Edinburga doživeo je neprijatno iznenađenje kada su pokušali da pokrenu svoj Tesla Model Y automobil nakon večere u restoranu. Nisu uspeli, a ono što je usledilo bilo je još šokantnije: račun za zamenu baterije iznosio je 17.374 funti (19,895 evra).

Tesla, Tesla model 3
foto: Shutterstock

Par je za lokalni medij Edinburg Live ispričao da su bez problema stigli do restorana, ali su se suočili sa problemom kada su se oko 22 sata vratili do vozila.

Nakon gotovo pet sati čekanja na Tesla pomoć na putu, automobil je odvezen do servisa u Edinburgu. Tamo je utvrđeno da je baterija oštećena "zbog prodiranja vode", iako su vlasnici istakli da nisu vozili kroz "velike bare ili nešto slično".

Menadžer servisa obavestio je par da oštećenje nije pod garancijom, što znači da će troškove morati da snose sami. "Rečeno nam je da je baterija oštećena zbog obilnih padavina koje su zadesile Škotsku. Nisu rekli da je to naša krivica, ali ni da će štetu pokriti garancija", rekao je jedan od vlasnika za Edinburg Live, prenosi portal CarExpert.

auto test, porše, tesla
foto: Printscreen/Youtube

Do 15. oktobra par još uvek nije dobio nazad svoj automobil.

"Da smo znali da će usluga biti ovako loša, možda ne bismo ni kupili ovaj automobil. Da li Tesla uopšte zna da živimo u Škotskoj, gde ovakvo vreme nije neuobičajeno?", zapitao se vlasnik.

"Ilon Mask bi mogao da kupi Teslu svakom stanovniku Zemlje ako bi želeo, ali izgleda da to neće učiniti", dodao je.

Iako su mediji kontaktirali Tesla UK i Europe za komentar o ovom slučaju, odgovor do sada nije stigao.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

03:45

OVO SU NAČINI KAKO DA ZAŠTITITE VAŠ AUTOMOBIL OD KRAĐE! Eksperti otkrili koje metode lopovi koriste: Evo šta OBAVEZNO DA URADITE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track