NAPRAVIO OGROMNU ŠTETU SEBI I DRUGIMA! Spalio električni auto i komšijinu kuću jer je na BIZARNI način hteo da ZAGREJE BATERIJU!
Foto: Shutterstock

au!

NAPRAVIO OGROMNU ŠTETU SEBI I DRUGIMA! Spalio električni auto i komšijinu kuću jer je na BIZARNI način hteo da ZAGREJE BATERIJU!

Auto -

Baterije električnih automobila najefikasnije su na temperaturama od 20 do maksimalno 40 stepeni.

Niske zimske temperature ne odgovaraju hemiji baterija pa dolazi do pada dometa. Vozači su toga svesni, a neki pokušavaju maštovitošću da spreče neminovno.

električni automobil
foto: Shutterstock

Danska policija pozvala je vozače da ne koriste tostere za zagrejavanje baterija električnih vozila nakon što je jedan vozač uništio automobil i oštetio obližnju kuću u južnom delu te države.

Toster
foto: Profimedia

Uzrok požara najverovatnije je toster koji je vlasnik automobila stavio ispod prednjeg dela svog automobila kako bi zagrejao bateriju, javila je policija. Požar se dogodio u subotu u Stenlilleu, oko 60 km jugozapadno od Kopenhagena. Na sreću, nito nije ozleđen.

Automobil je bio parkiran ispod nadstrešnice. Policija nije javila marku automobila, a to i nije toliko važno. Bolje da je javila marku tostera.

(Kurir.rs/Revija HAK)

Bonus video:

00:32

Neverovatna slika sa crnogorskog auto-puta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track