OVO JE UNUK BATE ŽIVOJINOVIĆA: Nosi dedino ime, ali nije odabrao GLUMU! (FOTO)
Foto: ATA Images

Lepo

OVO JE UNUK BATE ŽIVOJINOVIĆA: Nosi dedino ime, ali nije odabrao GLUMU! (FOTO)

Kultura -

Velimir Živojinović je unuk legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića, a pre četiri godine učinio je čitavu porodicu ponosnom kada je upisao Sorbonu, prestižni univerzitet u Francuskoj.

- Svi smo srećni. Njegova je odluka da neće u glumce, upisao je zato nauku i inženjerstvo na Sorboni - izjavio je svojevremeno njegov otac Miljko Živojinović za Kurir.

Miljko Živojinović
foto: Dado Đilas

Mlađi Velimir jedini je muški naslednik od petoro unučadi koje je legendarni Bata ostavio iza sebe. Novu fotografiju svoga brata objavila je njegova sestra Dina, koja je u poslednje vreme živi u Srbiji.

Velimir Živojinović
foto: Instagram

Velimir na njoj čita intervju svoje sestre. Dina je, podsetimo, završila studije na Sorboni u Parizu, Kaliforniji i Londonu, a trenutno radi u diplomatiji kao i njena tetka.

Dina Živojinović
foto: Privatna Arhiva

Miljko ima još i ćerku Milenu, a njegova sestra Jelena je rodila Jelisavetu i Julijanu.

"Dva puta sam se ženio. S prvom suprugom Beom i danas imam sjajne odnose, a upoznali smo se na skijanju u Bovecu. Proveli smo divnih 20 godina i dobili dvoje dece, Dinu i Velimira. Pred razvod tog braka dobio sam i ćerku Milenu, koja sada ima 15 godina i upisala je srednju školu. I nju je Bata jako voleo i održavali su kontakt. Međutim, ja nisam mogao da budem sa njima", ispričao je ponosni otac pre tri godine.

ćerka, Bata Živojinović, Jelena Živojinović
foto: Nebojša Mandić

Dok je legendarni glumac još bio živ, ekipa Kurira ga je jednom prilikom posetila u njegovom domu. Tada su mu u goste baš došli unuk Velimir i unuka Dina, koja je doputovala iz Engleske, gde je završila master na temu organizovanog kriminala, terorizma i bezbednosti, a pre toga je takođe studirala na Sorboni, kao što je uradio njen mlađi brat.

Velimir Bata Živojinović
foto: Aleksandar Jovanović Cile

"Ovo su moja dva dijamanta. Srce mi je puno kad su moja deca oko mene. Ja sam tada srećan čovek", ponosno je tada govorio pokojni glumac o svojim unucima.

"Zanimljivo je da kod svih svojih unuka osećam veliki dar za glumu. Do sada niko od njih nije pokušao da studira glumu, što ne znači da u budućnosti neće, ali i ako tako ne bude, nema veze, bitno je da su srećni."

Kurir.rs, LJ. R.

Bonus video:

02:26

BATA ŽIVOJINOVIĆ KORISTIO PRIJATELJSTVO SA TITOM ZBOG OVOGA! Pavlov otkrio malo poznate detalje: Iz straha NIKO NIJE PROVERAVAO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track