AUTOMOBILSKI ISTOČNI FRONT JE STABILAN, LADA JE NEUNIŠTIVA! Rusi uprkos sankcijama prave odlične rezultate, ali preti OVA OPASNOST
Foto: Lada

Sankcije nisu problem

AUTOMOBILSKI ISTOČNI FRONT JE STABILAN, LADA JE NEUNIŠTIVA! Rusi uprkos sankcijama prave odlične rezultate, ali preti OVA OPASNOST

Auto -

Ruski gigant Avtovaz ne oseća krizu! U 2023. ova kompanija je povećala proizvodnju automobila za neverovatnih 50 odsto na 374.000 vozila, oslanjajući se na jednostavne modele "lada granta" i "niva", ali se istovremeno suočava sa rastućom konkurencijom u vidu kineskih proizvođača automobila.

Avtovaz prema rečima šefa kompanije Maksima Sokolova planira da u 2024. godini proizvede 500.000 automobila i proširi svoju ponudu pošto će pored postojećih modela "lada granta", "vesta" i "niva" proizvoditi i vozila "lada aura", poboljšanu verziju "veste", i električni automobil "largus", prenosi Komersant.

Lada, Avtovaz
foto: Lada

Sokolov je konstatovao da Avtovaz ima "dominatnu poziciju na ruskom tržištu", ali je istovremeno upozorio na sve intenzivniju konkurenciju stranih, pre svega kineskih brendova.

Kineske kompanije proizvode skuplje SUV modele automobila i u finansijskom smislu zauzimaju 80 odsto ruskog tržišta, a zadatak Avtzovaza je da se suprostavi ovoj "ekspanziji", zaključio je Sokolov.

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track