KINESKI TEHNOLOŠKI ŠAMAR KONKURENCIJI: Stručnjaci sa dalekog istoka objavili senzacionalnu vest - IMAMO NEUNIŠTIVE BATERIJE!
Foto: MG

prekretnica

KINESKI TEHNOLOŠKI ŠAMAR KONKURENCIJI: Stručnjaci sa dalekog istoka objavili senzacionalnu vest - IMAMO NEUNIŠTIVE BATERIJE!

Auto -

Britanski MG koji je u vlasništvu kineske kompanije SAIC Motor beleži izvanredne rezultate kada su u pitanju baterije koje koristi za svoja električna vozila.

Naime, MG je saopštio senzacionalnu vest da prema najnovijim testovima vozila ove marke imaju baterije sa degradacijom od 0 posto!

U poslednjem testu sprovedenom tokom decembra u Španiji, odrađena je stroga SOH (State of Health) analiza na modelu ZS EV nakon prvih 35.000 kilometara intenzivne vožnje, i nakon što je baterija bila podvrgnuta svim vrstama punjenja: ultrabrzom, brzom i sporom.

MG ZS EV
foto: MG

Rezultat je, ističe kompanija, izvrstan, budući da baterija nije pretrpela ni najmanju degradaciju: zadržava 100 posto svog nominalnog kapaciteta i sve njene komponente su u savršenom stanju nakon što su podvrgnute iscrpnoj analizi.

Baterije koje koristi MG dizajnirane su da ponude do 5.000 ciklusa punjenja, što znači premašivanje milion kilometara korišćenja automobila. Brend takođe navodi da ima jednu od najboljih baterijskih tehnologija na tržištu iz dva razloga.

S jedne strane, ima koristi od stručnog znanja svoje matične kompanije, SAIC Motor, koja proizvodi i razvija električna vozila više od decenije, a sa druge, kako kažu, blisko sarađuju sa kompanijom CATL, koja je broj jedan u svetu u automobilskim baterijama i razvoju baterija.

MG ZS EV
foto: MG

MG objašnjava da su SAIC Motor i CATL 2017. osnovali zajedničku fabriku za proizvodnju baterija najvišeg kvaliteta, sa proizvodnim kapacitetom od 36 GWh. Ovo postrojenje pokriva sve proizvodne procese baterije: ćelije, module, sistem kontrole i upravljanja, integrisane sisteme i recikliranje.

Na kraju, MG ističe da je njegov ZS EV ažuriran novim paketima baterija sa dva kapaciteta: jednim od 50,3 kWh koji ovom modelu osigurava domet od 320 kilometara i drugim, dugotrajnim, sa 69,9 kWh što omogućava električni domet ZS EV do 440 km.

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track