PRODIGY: Uticajni smo isto koliko Blur i Oasis
Foto: Printskrin/YT

Exit 2015

PRODIGY: Uticajni smo isto koliko Blur i Oasis

Exit 2018 -
Producenti igraju samo na sigurno, na previše sigurno. Niko više ne pomera granice, ništa ne ide napred, kaže Liam

Šest godina nakon poslednjeg albuma, legendarni rejv sastav se vratio da povrati svoje mesto kao kraljevi dens muzike. Sudeći po reakciji publike na turneji na kojoj je Prodigy, u tome su i te kako uspeli, ali su otkrili da žele veće priznanje za svoju muziku.

Liam Hovlet je uvek bio oštar na jeziku, pa tako, predstavljajći album “The Day Is My Enemy” nije krio razočarenje današnjim stanjem na svetskoj dens sceni.

"Elektro dens muzika je trenutno potpuno mrtva", rekao je on.

"Producenti igraju samo na sigurno, na previše sigurno. Oslanjaju se samo na retro stvari i to je čista glupost. Niko više ne pomera granice, ništa ne ide napred", kaže Liam.

I ostatak sastava se slaže sa njim.

"Elektro muzika je postala ravna linija a mi smo jedine oštrice", dodaje Maksim.

Hovlet priznaje da ne želi da se Prodigy stalno oslanja na prošlost, ali ne može a da ne pomene da misli da je njihov doprinos muzici skrajnut.

"Možda su ovo malo krupnije reči, ali bi Prodigy trebalo da bude viđen kao važan bend za kulturu uopšte, podjednako važan i uticajan kao Oasis ili Blur ili bilo koji sličan bend. Nije kao da tražim bilo šta, da se pojavimo na TV-u i hvalimo sebe, samo kažem da mislim da smo važni. Kada pogledate muziku unazad, do Sex Pistolsa i Clasha, e , mi smo u liniji sa njima", kaže samouvereno Hovlet.

Prodigy i njihov novi album, ali i svi hitovi preko "Firestarter" do "Breathe" stižu na ovogodišnju Exit avanturu na Jaz 15. jula.

http://www.youtube.com/watch?v=GVV06jTYjeY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track