Egzit  među osam najboljih festivala

Britanski list San

Egzit među osam najboljih festivala

Exit 2018 -
Kada je reč o cenama ulaznica, Egzit je najpovoljniji dok cene ostalih variraju od 135 funti do neverovatnih 902 funte što je cena turističkog paketa za Fudži Rok

BEOGRAD - Britanski list San (The Sun) proglasio je Egzit festival jednom od osam najboljih festivalskih destinacija, među kojima su i festivali na ostrvu Vajt, Fudži rok i Bestival, saopštili su organizatori novosadskog festivala.

Britanski list navodi da zbog godišnje pauze majke svih festivala - Glastonberija, ostali evropski festivali sada imaju šansu da zablistaju u punom sjaju.

Kao najveći adut Egzita, novinar Ed Robertson navodi fantastičan pogled na Dunav i Novi Sad koji se prostire sa živopisne Petrovaradinske tvrđave.

Robertson dodaje i da, sa sastavima poput "New Order" ili "Guns N Roses", posetioci neće ni imati mnogo vremena da uživaju u pogledu.

U izboru lista našli su se britanski festivali - "Isle of Wight"" koji je izabran kao najbolje festivalsko iskustvo, Bestival kao mesto gde se mogu čuti najaktuelniji bendovi, "T In The Park" kao festival sa najboljim provodom, dok je "Green Man" istaknut kao najbolja letnja destinacija za porodične posete.

U izboru su se našli i hrvatski "Outlook" koji je, prema mišljenju lista, najbolji provod za rejvere, španski "Benicašim" koji izdvaja blizina mora i plaže, dok je japanski "Fuji Rock" proglašen za najšašaviji od svih festivala.

Kada je reč o cenama ulaznica, Egzit je najpovoljniji dok cene ostalih variraju od 135 funti do neverovatnih 902 funte što je cena turističkog paketa za Fudži Rok.

Zbog visokih cena ulaznica za britanske festivale mnogi Britanci se, kako je naveo list "Gardijan" krajem marta, odlučuju da otputuju na neki od kontinentalnih festivala, uključujući Egzit.

Poslednjih meseci zbog konkurencije i finansijskih razloga otkazani su brojni festivali, uključujući irski "Oxegen" i britanski "Sonisphere", što je šansa za festivale poput Egzita da se izbore za svoje mesto na prezasićenom evropskom festivalskom tržištu, navode iz Egzit tima.

Festival Egzit je proteklih desetak godina postao jedan od najvažnijih događaja u Srbiji.

Prošle godine, internacionalno izdanje Si-En-Ena je u članku o svetskim muzičkim festivalima Egzit uvrstilo među devet najboljih festivala na svetu, u društvo britanskog Glastonberija, danskog Roskilda i japanskog Fudži roka.

Ove godine Egzit festival održaće se od 12. do 15. jula, a nastup su potvrdili "Guns N Roses", "Duran Duran", "New Order", "Plan B", "Gošip", "The Toy Dolls", Loren Garnije, Feliks da Hausket i mnogi drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track