27:04

KVIZ-S02-EP03

KURIR TELEVIZIJA

VEŽBAO, BROJAO OVCE, ALI MU MATEMATIKA DOŠLA GLAVE! Mane poklonio poene Danilu, igra Štafeta ga koštala daljeg plasmana

Jesenji TV program -

Posle dve pobede u prve dve emisije novog ciklusa kviza Mozaik na Kurir televiziji, građevinski radnik i takmičar Mane Sekulić izgubio je od logističara Danila Ćosića, i kao u prethodnom okršaju, zadaci iz matematike su ga koštali daljeg plasmana.

"Vežbao sam noćas, brojao sam ovce!", našalio se takmičar sa crvene pozicije na početku megdana.

Uprkos jakom startu u prve dve igre "Nizovi" i "Daj mi slovo", kada je bio prilično ujednačen, ako ne i bolji od protivnika kome je ovo bio premijerno učešće u Mozaiku, za Maneta su usledile dve igre u kojima nije zaradio poene.

Mozaik kviz
foto: Kurir TV

U trećoj igri sa osnovnim računskim operacijama "Abakus" Danilo je zaradio devet bodova, jer je do tačne računice došao u tri od četiri zadatka, a u četvrtoj igri slova, "Štafeta" čak 29 boda pošto je preuzeo poene protivnika.

Mozaik kviz
foto: Kurir TV

Mane se vratio u kviz kada je dao više tačnih odgovora u "Magelan" pitalici opšte kulture, kao i u igri "Do vrha" gde je pokazao besprekorno znanje iz sporta, za razliku od Danila koji nije znao da poveže sve sportiste sa gradovima u kojima su rođeni. Njegova prednost se istopila pred sam kraj duela i završnu igru Kurir.

Mozaik kviz
foto: Kurir TV

U miksu biranja različitih pojmova i asocijacije, plavi takmičar upisao je 23 poena, dok je takmičar na crvenom mestu sakupio devet poena.

Ukupan bilans na kraju kviza bio je 70 naspram 100.

"Matematika mi je došla glave. Igra Štafeta je doprinela, puno poena je prešlo na drugu stranu, ali generalno matematika me je stuigla posle dve pobede. Protivnik je dobar, zaslužena pobeda. Zadovoljan sam što sam bio kod vas, srećan idem odavde", poručio je Mane.

Danilo je čestitao protivniku i plasirao se u sledeći krug, nastaviv[i nadmetanje za vredne nagrade, 300.000 dinara i putovanje za prvoplasiranog i 100.000 dinara i nagradno putovanje za drugoplasiranog takmičara.

Mozaik kviz
foto: Kurir TV

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

(Kurir.rs)

Bonus video:

28:07

KVIZ MOZAIK 14.09.2021.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja