KAKVO IZNENAĐENJE NA POČETKU KVIZA! TESAR MANE POBEDIO NEUROHIRURGA VELJA: Uzbudljivo nadmetanje u novom ciklusu Mozaika
Foto: Kurir TV

KURIR TELEVIZIJA

KAKVO IZNENAĐENJE NA POČETKU KVIZA! TESAR MANE POBEDIO NEUROHIRURGA VELJA: Uzbudljivo nadmetanje u novom ciklusu Mozaika

Jesenji TV program -

Druga sezona porodičnog kviza Mozaik koji je gledaocima Kurir televizije za kratko vreme prirastao za srce i jedna od omiljenih voditeljki Danijela Pantić Conić, vraćaju se na male ekrane svakog radnog dana u 17:15 sati, a tokom prve emisije demonstriralo se da fakultetska diploma i obrazovanje ne moraju nužno da znače i pobedu, jer ponekad informisanost i sreća donose više poena.

U prvom kvizu novog ciklusa susreli su se tesar Mane Sekulić iz Sombora, na mestu crvenog takmičara i specijalista neurohirurgije Veljo Spasojević iz Šapca, na poziciji plavog takmičara, a sa "megdana znanja" kao pobednik je izašao građevinac Mane.

Kviz Mozaik
foto: Kurir TV

U prvoj igri Nizovi, kojom vladaju logika i matematika, crveni igrač je pokazao da je bolji. Posle druge igre Daj mi slovo, igra je postala ujednačena, ali je u trećoj, opet matematičkoj igri Abakus, plavi takmičar je prešao u vođstvo.

Kviz Mozaik
foto: Kurir TV

Četvrta igra Štafeta, gde je poenta da se otpočne reč slovom sa kojim se prethodna završila, Mane je imao više sreće, pa je preuzeo bodove protivnika koji je napravio grešku - ponovio je već iskorišćen pojam. Prednost je opet stekao crveni takmičar pred ulazak u Magelan nadmetanje, petu igru sastavljenu od sedam pitanja birajući četiri strane sveta. Na ovom putovanju obojica su stekla isti broj poena, ali je Somborac zadržao prednost.

Kviz Mozaik
foto: Kurir TV

U igri Do vrha, šestoj po redu, Veljo je pokazao da bolje poznaje zadatu oblast, ali nije uspeo da preokrene rezultat.

Sve do sedmog, poslednjeg dela kviza Kurir, svojevrsne igre asocijacija, ništa se nije promenilo. Mane je prvi došao do zajedničke adrese za različite pojmove i tako zacementirao pobedu sa ukupno 104 poena naspram Veljovih 89.

Kviz Mozaik
foto: Kurir TV

"Čestitam Manetu, iskoristio je moje kikseve. Bio sam u prednosti u matematici i brojevima, imao sam rešenja u Nizovima, ali ne i u igri Štefeta. Sam sebe sam pobedio, ali kviz je takva igra, iskoristiš greške protivnika i pobediš",

Domaćica kviza podsetila je na nagradni fond od 300.000 dinara i putovanje za pobednika serijala i 100.000 dinara i nagradno putovanje za drugoplasiranog takmičara.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track