ZVEZDA FILMA LETO KAD SAM NAUČILA DA LETIM KLARA HRVANOVIĆ: Moja najveća suparnica za ulogu postala mi je najbolja drugarica
Foto: Ana Paunković

NOVA NADA

ZVEZDA FILMA LETO KAD SAM NAUČILA DA LETIM KLARA HRVANOVIĆ: Moja najveća suparnica za ulogu postala mi je najbolja drugarica

Kultura -

U domaće bioskope stigao je konačno novi film "Leto kad sam naučila da letim" u režiji Radivoja Raše Andrića.

film Leto kad sam naučila da letim, Klara Hrvanović
foto: Promo/Sense Production

Na veliko platno konačno je došla jedan topla, vedra i duhovita priča, puna emocija, o tinejdžerki Sofiji, koja tokom naizgled dosadnog letovanja sa dve bake na Hvaru mora preko noći da odraste. U glavnoj ulozi sve je osvojila glumica Klara Hrvanović.

- Igrala sam već malu Lenu u filmu "48 sati i jedan minut" i Lanu u seriji i filmu "Jedini izlaz", ovo mi je treća uloga u karijeri. Za Sofiju je bilo u igri više devojčica. Prvo smo išli na radionice, pa smo u najužem krugu ostale Nađa Mazalica i ja. Nas dve smo se toliko zbližile i danas smo najbolje drugarice - otkrila je Klara novinarima na konferenciji uoči premijere.

Klara Hrvanović
foto: Ana Paunković

Mlada učenica ide u Osnovnu školu "Drinka Pavlović", priznaje da joj nije bilo važno ko će dobiti ulogu.

- Nađa i ja smo bile jedna drugoj velika podrška. U maju 2020. saznala sam da sam dobila ulogu. Bila sam uzbuđena. Prva moja reakcija bila je radost, a posle kako i smem li da javim Nađi. Reditelj je preuzeo tu ulogu - otkrila je glumica, kojoj Nađa u filmu igra najbolju prijateljicu.

film Leto kad sam naučila da letim, Klara Hrvanović
foto: Promo/Sense Production

Za potrebe snimanja Klara je morala da nauči da roni:

- Naučili su me da dišem s bocom. Probe smo imali na bazenu. Nisam tri meseca smela da čistim ušli. Na Hvar sam došla spremna. Na samom snimanju je najzabavnija bila scena kad vozimo bicikle. Na mom ramu stajale su skupe kamere i nisam smela da padnem.

Klara kaže da joj nije bilo potpuno strano što je boravila na Hvaru jer je imala prilike da poseti to hrvatsko ostrvo i pre, kao i Brač.

- Otkad znam za sebe, letujem u porodičnoj kući na ostrvu Vis. Tamo imam mnogo prijatelja i ove godine sam vodila Nađu. Na Hvaru smo snimali u Starom gradu, a bili smo smešteni na Jelsi. Zbog pandemije koronavirusa imali smo stroge mere, to jeste malo otežavalo rad, ali sve smo ih poštovali i uspeli da se niko ne razboli - priča Klara.

Radivoje Raša Andrić, Raša Andrić, film Leto kad sam naučila da letim
foto: Sense Production

Na kraju druženja s novinarima otkrila je da ne bi mogla da kao Sofija letuje bez interneta, ali da se, kao i svoja junakinja, vratila kao potpuno druga osoba, i fizički i psihički.

- Između ostalog, zbližila sam se više sa drugarima iz odeljenja. Oni su mi bili prva podrška u ovoj avanturi jer sam im pričala o svojoj strasti i želji za glumom. A to sam osetila još u drugom razredu, a već sledeće godine sam igrala prvu ulogu na filmu - zaključila je Klara, koja ne pohađa nijednu školu glume.

Radivoje Raša Andrić, Raša Andrić, film Leto kad sam naučila da letim
foto: Sense Production

Kurir.rs

Bonus video:

03:38

PREMIJERA! JUŽNI VETAR: UBRZANJE: Biković otvoreno o Depu i bivšim devojkama, Manojlović o zemljoradnji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track