SINOVIMA SAM PRVI PUT REKAO DA IH VOLIM KAD SAM MISLIO DA ODLAZIM: Potresna ispovest Irfana Mensura nakon životne borbe
Foto: Marina Lopičić

TEŽAK PERIOD IZA NJEGA

SINOVIMA SAM PRVI PUT REKAO DA IH VOLIM KAD SAM MISLIO DA ODLAZIM: Potresna ispovest Irfana Mensura nakon životne borbe

Kultura -

Glumac Irfan Mensur imao je tu nesreću da krajem 2020. godine dobije teži oblik koronavirusa, zbog čega je bio i hospitalizovan. Na sreću, pobedio je ovaj opaki virus, ali priznaje da je bilo trenutaka kad je mislio da se neće izvući.

Na kraju, kako kaže, zahvalan je Bogu na tome što ga je sačuvao.

Irfan Mensur
foto: Dragan Kadić

- To nije pitanje sreće, to je moja zasluga, zaslužio sam da me sačuva još malo, ne znam još koliko, ali makar još malo. Takav sam odnos imao prema životu, ljudima i okruženju. Sve što se događalo sa mnom u kriznim situacijama nije bilo logično, na primer, čovek koji nema nikakvih problema odjednom dobije tri bajpasa. Evo, devet godina od tada i svaka kontrola mi je sve bolja - započeo je glumac svoju ispovest za magazin Story, te detaljno opisao svoje tadašnje stanje.

Narodno Pozorište, Komemoracija Predrag Ejdus, Irfan Mensur
foto: Dragana Udovičić

- A kada sam dobio koronu, najpre nisam imao nikakve simptome, bilo je to u onom prvom talasu kada još nije bilo vakcine. Sve je bilo dobro dok nije došlo do toga da me iz Niša, gde sam radio Anu Karenjinu, hitno transportuju za Beograd. Tokom ta dva-tri sata puta bio sam potpuno malaksao, a onda su usledili i dani mog ležanja na Bežanijskoj kosi. U tim danima sam se na neki način opraštao. Bilo mi je žao što nekim ljudima nisam izgovorio ono što svi podrazumevamo. Kad čovek izgovori: "Volim te", to ipak ima veće značenje od onoga što činite za nekoga. Sinovima nikada nisam izgovorio "volim te", već sam činio sve da oni to osete. Ali u tom mom bunilu, dok sam ležao u bolnici, razmišljao sam: Kako ja to nisam izgovorio, zašto nisam? Kada su me konačno dvanaestog dana skinuli s kiseonika i vrlo brzo me pustili na kućno lečenje, rekao sam im te reči, rekao sam im čega sam se setio da je trebalo da im kažem u tom magnovenju dok sam verovao da odlazim.

Iako je on pobedio pošast, mnogi njegovi prijatelji i bliski ljudi nažalost nisu imali tu sreću, zbog čega Mensur pati.

Irfan Mensur
foto: Ana Paunković

- Tako mi je otišao i kum Sanja Ilić, s kojim sam bio u komuunikaciji dvanaest sati pre nego što je preminuo i ništa nije slutilo da će se to dogoditi. Sanju sam otpatio kao da mi je otišao rođeni brat. Izurlao sam taj gubitak i da nije bilo trojice sinova oko mene, ne znam da li bi moja tri bajpasa to izdržala. Na sličan način otišao je i Lane, iako je kod njega korona samo ubrzala udarac kancera koji je već postojao. Niko nije mislio da će Lane tako brzo otići. Pre nego što je otišao, dobio sam od njega poruku: Ari, mnogo sam mator, tako me je on zvao, Ari. To je bila poslednja poruka koju mi je poslao iz bolnice - iskren je glumac.

(Kurir.rs/ Story)

Bonus video:

03:09

GLUMAC U PAKLU KORONE: Slučajno saznao da je ZARAŽEN - Za par sati HITNO završio na kiseoniku (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track