ŠERON STOUN ZADRŽALA LEGENDARNU HALJINU IZ NISKIH STRASTI: Za to je imala DOBAR RAZLOG, a tiče se Majkla Daglasa
Foto: Printscreen/youtube

USPOMENA

ŠERON STOUN ZADRŽALA LEGENDARNU HALJINU IZ NISKIH STRASTI: Za to je imala DOBAR RAZLOG, a tiče se Majkla Daglasa

Pop kultura -

Slavna glumica Šeron Stoun govorila je o svojoj ulozi u filmu "Niske strasti", te između ostalog otkrila da je zadržala legendarnu belu haljinu iz kultne scene ispitivanja, kao i ostatak kostima iz filma kao naknadu jer je bila plaćena znatno manje od Majkla Daglasa.

Stoun je zaslužna za jedan od najskandaloznijih trenutaka kada se radi o filmskim kostimima, a 63-godišnja glumica otkrila je kako je sama odabrala kultnu malu belu haljinu za svoju čuvenu scenu prekrštanja nogu u filmu "Niske strasti" iz 1992. godine.

Šeron Stoun
foto: Profimeida

"Kostimografkinja, Elen Mirodžnik, odvela me je u Rodeo Drajv i rekla: 'Možete da odaberete bilo koju stvar koju želite za svoj lik'", otkrila je glumica za InStyle.

Stoun je krenula pravo do Hermesa i odabrala kašmir krem boje za svoj filmski alter ego, Ketrin Tramel. Međutim, kada je došlo do velikog niza ispitivanja, Stoun je zamolila reditelja Pola Verhovena za pomoć.

"U šali je rekao: 'Nije me briga da li nosiš dolčevitu i kosu pokupljenu u punđu'. Pa sam rekla: 'Dobro, jer sam to i mislila'", prisetila se zvezda.

Šeron Stoun, Kanski festival
foto: Profimedia

Rekla je da su se odlučili za potpuno belo izdanje, a da joj je Mirodžnik dizajnirala haljinu tako da može da sedi kao muškarac ako ga ispituju.

"To mi je dalo mogućnost da pomeram ruke i noge, zauzimam prostor i vršim kontrolu nad prostorijom punom muškaraca", objasnila je.

Iako su Stoun i Mirodžnik zajedno dizajnirale haljinu, glumica nije mislila da će odevna kombinacija privući pažnju. Međutim, scena u kojoj ju je nosila je dobila status kultne. Glumica je ispričala i kako je od nje zatraženo da skine donji veš za snimanje.

Majkl Daglas
foto: Profimedia

Ipak, rekla je da se pomirila s tim trenutkom u istoriji pop kulture, pa je čak i zadržala haljinu, kao i sve kostime iz filma.

"U ugovor sam stavila da mogu da zadržim odeću. Ljudi su mislili da sam luda, ali istina je da nisam bila mnogo plaćena u poređenju s mojim muškim kolegom. Zaradila sam 500.000 dolara, a Majkl je zaradio 14 miliona dolara. Tako da je čuvanje mojih kostima bila zaista pametna stvar", objasnila je.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:15

Verila se glumica Anja Alač: Zaprošena u pozorištu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track