KONSTANTIN KOSTJUKOV NIJE VIŠE NA ČELU BALETA: Goncić pre 7 DANA sektor prepustio čuvenoj srpskoj PRIMABALERINI
Foto: Ana Paunković

promene

KONSTANTIN KOSTJUKOV NIJE VIŠE NA ČELU BALETA: Goncić pre 7 DANA sektor prepustio čuvenoj srpskoj PRIMABALERINI

Kultura -

Baletski igrač Konstantin Kostjukov nije više na čelu Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.

Svetislav Bule Goncić
foto: Tamara Trajković

Novi v.d. upravnik Svetislav Bule Goncić je odlučio zameni dugogodišnjeg rukovodioca ovog sektora. Na današnjoj konferenciji za medije u Narodnog pozorištu predstavljena je i nova direktorka Ana Pavlović, koja je na funkciji već nedelju dana.

"Balet ide u susret velikom jubileju 100 godina od nastanka. Zlatno doba naše profesije je krasilo što smo imali objedinjenu scenu. Nekad smo bili jedna velika porodica. Mi to vreme ne možemo vratiti, ali možemo napraviti svoje", rekla je Ana Pavlović u svom prvom obraćaju novinarima.

Primabalerina Ana Pavlović je više od 25 godina na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Oprobala se u svim pravcima igre, od klasične do savremene, ali je ostala verna "spački" i "špic patikama" u kojima je ostvarila i svoje najbolje i najznačajnije uloge: Odetu i Odiliju, Žizelu, Auroru, Margaritu, Kitri, Juliju...

Bule Goncić je na čelo Opere postavio Nikolu Mijailovića, a u Drami je ostavio Molinu Udovički Fotez, koju je postavila Ivana Vujić.

Konstantin Kostjukov je sada i zvanično otišao u penziju, a nastaviće da radi kao koreograf i reditelj.

Konstantin Kostjukov
foto: Ana Paunković

Kurir.rs/ Lj. R.

Bonus video:

06:33

TREBA VRATITI DOSTOJANSTVO NARODNOM POZORIŠTU! Bule Goncić najavio korenite promene POŠTOVAĆE SE SRPSKO KULTURNO NASLEĐE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track