OD ULICE DO OSTVARENJA SNA! Meti Kamberi: Moj život je dalje pun turbulencija, preokreta i neizvesnosti
Foto: Nemanja Nikolić

objavio treći roman

OD ULICE DO OSTVARENJA SNA! Meti Kamberi: Moj život je dalje pun turbulencija, preokreta i neizvesnosti

Kultura -

Meti Kamberi, dečak s niških ulica, odlučio je da uzme sudbinu u svoje ruke i napiše svoju životnu priču.

Kad je sa ulice došao u dom "Duško Radović", bio je učenik petog razreda. Nije znao da piše i čita, borio se sa svojim emocijama i mnogo pitanja u glavi. Nekoliko godina kasnije završava četvorogodišnju srednju školu, u rukama sada drži već svoj reći roman "Valcer odbačenih".

Meti Kamberi
foto: Veljko Mitrović

"Život je jedna velika džungla, a želje neretko umeju da bole. U toj džungli, prepušten si sam sebi i svojim okovima, sa povremenim pojavljivanjem ljudi koji te prihvataju, gde misliš da si deo nečega i osećaš pripadnost, a onda olako odbace i stave pod tepih", kaže mladi pisac za Blic.

Za dve godine treće književno delo ovog mladića. Kamberijev prvenac "Grad bola" koji je objavljen 2020.godine doživeo je čak devet izdanja, preveden je na dva jezika a uskoro će se pojaviti i na tržištu Švajcarske. Drugi "Grad bola" uhodanim stopama prati njegov uspeh pa je za očekivati da i "Valcer odbačenih bude lepo prihvaćen među čitalačkom publikom.

Meti Kamberi
foto: Nataša Milosević

"Ovaj roman vam donosi svežinu i jedinstvenost. Priču koja počinje sasvim obično a završava se pomalo neobično. Glavni junak je momak po imenu Šaol, čije je drugo ime Klošar. Lutalica i veliki sanjar, koji je rastrzan između krajnosti svoga bića. Harmonije i haosa, rada i lenjosti, žudnje i nemoći. Optimiste i pesimiste u isto vreme, ali hrabrog i odlučnog mladića koji zna šta želi a to je uspeh. Sa ožiljcima iz prošlosti i noćnim morama koje mu ne daju mira, abnormalnim bolom u srcu željan je i opterećen lepotom pravih ali i nevažnih stvari, objašnjava Kamberi radnju romana" kaže mladi pisac.

Meti je sam izdao svoj knjigu, i kao i prethodna dva može se poručiti preko sajta metikameri.com.

"Pišem ono što živim i živim ono što pišem. Radnja romana ne prati radnje "Grada bola" i "Grada greha". ali ima socijanu crtu kao zajedničku nit sa prethodna dva romana. Moj život je poput priče sa filmskog platna. Pun turbulencija, preokreta, neizvesnog i neočekivanog. Pišem ono što živim, i živim ono što pišem - zaključje Kamberi, koga ćemo uskoro videti i kao glumca.

Meti Kamberi
foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs

Bonus video:

12:36

FENOMEN - METI KAMBERI: Do 12. godine nije znao da čita, a sad nominovan za Ninovu nagradu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track