19. BEOGRADSKI FESTIVAL IGRE POČINJE SUTRA: Aja Jung i Goran Vesić obratili se novinarima i otkrili kakav spektakl nas očekuje!
Foto: Beogradski festival igre

POČINJE

19. BEOGRADSKI FESTIVAL IGRE POČINJE SUTRA: Aja Jung i Goran Vesić obratili se novinarima i otkrili kakav spektakl nas očekuje!

Kultura -

Beogradski festival igre ove godine slavi 19. godinu svog postojanja, a nakon dve godine brobe protiv korona virusa, festival će napokon biti održan u normalnim uslovima uz slogan "Verujemo u jednu igru".

Beogradski festival igre
foto: Beogradski festival igre

Danas je u Nacionalnoj fondaciji za igru održana konferencija za štampu povodom otvaranja festivala, a tom prilikom su se prisutnima osnivač i direktorka festivala Aja Jung, kao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je tom prilikom pozdravio prisutne i rekao da je BFI dokaz da ne mora svaki festival da organizuje država i da mogu da postoje i privatne inicijative kojima će država samo pomagati.

Specijalni gosti na konferenciji ovog puta bili su predstavnici trupe "Lines Ballet" Mihaek Montgomeri, Ađi Cišoko i Ilaria Gera, kao i Hair Vardi predstavnik "Suzan Delal Centr-a" iz Tel Aviva.

Aja Jung
foto: Marko Mihajlović

Ove godine na festivalu igre očekuje vas 14 trupa iz Montreala, Štutgarta, Havane, Bolonje, Amsterdama, Buenos Ajresa, Tel Aviva, Osla, Marseja, Kana, Atine, Brisela, Dortmunda i San Franciska, te ćemo u Beogradu i Novom Sadu imati prilike da vidimo ceo svet za nešto manje od mesec dana koliko će trajati festival.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track