RADOJIČIĆ PRVI PUT KAO NEGATIVAC: U BDP stiže komad Zaljubljeni Šekspir, a velikom pisca igra MILJENIK PUBLIKE I ČLAN MENSE
Foto: ATA images

premijera

RADOJIČIĆ PRVI PUT KAO NEGATIVAC: U BDP stiže komad Zaljubljeni Šekspir, a velikom pisca igra MILJENIK PUBLIKE I ČLAN MENSE

Kultura -

Film "Zaljubljeni Šekspir", koji je dobio sedam Oskara, oživeće ovog vikenda kao pozorišna predstava u režiji Ane Tomović, na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Uzbudljiva priča o umetnosti i romansi prvi put je izvedena 2014. u adaptaciji Lija Hola i u "Dizni teatrikal produkciji", a potom je sa velikim uspehom igrana širom sveta, a sada će biti predstavljena i domaćoj javnosti u koprodukciji sa čuvenim skijašem Jurijem Frankom, koji je istakao da je projekat dobio "Diznijevu" licencu za izvođenje.

Ana Tomović
foto: ATA images

- Ovo je jedna ljubavna priča koja se ne može do kraja realizovati i koja će pomoći mladom umetniku da stvori roman "Romeo i Julija". Velika je uloga ljubavi u životu svakog čoveka, a kakva je bila u životu Šekspira, videćemo u predstavi - izjavila je rediteljka Ana Tomović i dodala da je velika čast raditi ovakvu predstavu.

- Nije neuobičajeno da se stvari po licenci postavljaju u pozorištu, ali nam je veliko zadovoljstvo da imamo priliku da prikažemo magiju pozorišta domaćoj publici.

Zaljubljeni Šekspir
foto: Dragana Udovičić

Komad je smešten u 1593. godinu, kada je Šekspir još uvek neafirmisan, anonimni pisac i predstavlja nam momenat njegovog poleta.

- Priča je postavljena tako da nam pokaže kako se stvara jedna autentična ljubav. Ljubav je mnogo uticala na njegovo stvaralaštvo. Onog momenta kad upoznaje Violu, njegov život se menja i stvara roman "Romeo i Julija" - istakao je mladi glumac Luka Grbić, koji u predstavi igra glavnu ulogu i član je Mense.

Aleksandar Radojičić
foto: ATA images

Aleksandar Radojičić je nedavno prešao iz "Buhe" u BDP. Prvu veliku ulogu, i to negativca, imaće baš u "Zaljubljenom Šekspiru".

- Lord Veseks poseduje titulu, ali je izgubio svoj ugled. Trudi se da povrati ono što je izgubio na svoj način. Ovo je interesantan komad, koji priča o ljubavi, pozorištu i životu - objasnio je glumac.

Zaljubljeni Šekspir
foto: Dragana Udovičić

Kurir.rs/ A. S.

Bonus video:

03:01

GLUMCI BDP-a NA OKUPU: Ko je zakasnio, ko preležao koronu, a ko izbegao da da izjavu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja