01:02

JDP dodela nagrade Nebojša Glogovac

ZNATE LI GA

VESNU ČIPČIĆ I ANJU ALAČ SVI ZNATE, ALI IVAN JE PRAVI GENIJE: Sin popularne glumice je talentovan, a danas je dobio veliku NAGRADU

Kultura -

Vesna Čipčić je u braku sa kolegom Aleksandrom Sašom Alačem dobila ćerku Anju, ali i sina Ivana, koji je takođe posvećen dramskoj umetnosti.

Mnogi znaju Vesnu, Sašu i Anju, a Ivan je, iako veliki talenat i neverovatan umetnik, nekako ostao u senci svoje porodice.

Vesna Čipčić
foto: Vladimir Šporčić

Iako je sin Vesne Čipčić i Aleksandra Alača upisao Fakultet dramskih umetnosti, studirao i diplomirao režiju, svojski se potrudio da javnost o njemu što manje sazna. On je izuzetno je blizak sa svojom porodicom i oduševljen činjenicom da je nedavno postao ujak.

Anja Alač
foto: Damir Dervišagić

- Režija me je od malih nogu zanimala. Uvek mi je delovalo privlačno da smišljam priče i ideja da bih u tim pričama mogao da uživam i kao gledalac. Zapravo smatram da bi svaka predstava trebalo da služi kao terapija za ljude koji je stvaraju kako bi posle tu ulogu igrala i za publiku. To je ta katarza i pročišćenje o kojima je još Aristotel pričao. Novi Sad nije bio bekstvo, već upravo korak ka onome što sam oduvek najviše želeo, a to je da budem reditelj. Činjenica da se zajedno izučavaju i filmska i pozorišna režija i da Nikita Milivojević prima klasu na kojoj su zajedno reditelji i glumci bila je presudna za tu odluku- rekao je Ivan jednom prilikom za Kurir.

Ivan Vanja Alač, Ivan Alač
foto: Tibor Varga

Godišnjim nagradama danas, na Dan JDP, nagrađeni su Nenad Jezdić, Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Milena Radulović, Milan Marić, Ivan Vanja Alač i drugi, a glumice Jovana Belović i Sanja Marković druge su dobitnice novoustanovljenog priznanja "Nebojša Glogovac".

Ivan Vanja Alač
foto: JDP, Jovo Marjanović

- Mi bismo želeli da se zahvalimo Jugoslovenskom dramskom pozorištu na tome što nam je pružilo mogućnost da se na ovaj način oprostimo od naših prijatelja koji su u prethodnih godinu dana otišli u inostranstvo, te da sa nekima od njih ponovo stupimo u kontakt. Jugoslovensko dramsko pozorište uradilo je nešto što bi i druga pozorišta trebalo da prate. Ustupilo je malu salu mladim glumcima za njihove predstave. Mislim da su pune sale pokazale šta mogu mladi ljudi kada im date šansu i nadam se da će im to dati više razloga da ostanu ovde- rekao je Ivan Vanja Alač prilikom preuzimanja nagrade.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track