ZAŠTO SU DLAČICE NA ČETKICI RAZLIČITE BOJE? Jako je važno da obratite pažnju na njih: Sigurno ćete se iznenaditi kad vidite!
Foto: Shutterstock

nije samo uras

ZAŠTO SU DLAČICE NA ČETKICI RAZLIČITE BOJE? Jako je važno da obratite pažnju na njih: Sigurno ćete se iznenaditi kad vidite!

Zanimljivosti -

Sigurno ste primetili da su dlačice na četkici za zube uglavnom raznobojne. Razlog za to nije (samo) estetske prirode, već praktične.

Žena po imenu Džes, koja radi kao učiteljica u Ontariju, na TikToku je objasnila zašto su dlačice na četkici raznobojne i zapanjila mnoge.

četkica za zube
foto: Printscreen/TikTok

- Boja koje ima najmanje - najčešće se nalazi na vrhu, služi da vam pokaže koliko vam zapravo paste za zube treba. Nije potrebno da nanosite pastu celom dužinom dlačica - objasnila je ona u videu.

Džes zatim pokazuje četkicu za zube koju drži u ruci i dodaje:

- Potrebno vam je paste za zube otprilike u veličini zrna graška, to je ovaj tamno plavi deo ovde.

Ona je istakla da je isto i sa dečjim četkicama za zube, samo što je na njima najmanji deo boje, na koji treba staviti pastu za zube, najčešće u sredini.

- Evo je ovde dečija četkica za zube, možete da vidite plavu boju u sredini koja vam pokazuje koliko paste za zube je potrebno - kaže ona kasnije na snimku.

Mnogi su bili zaista iznenađeni ovim otkrićem, o čemu svedoče i komentari: "Pa, onda, moj život je laž i ništa ne znam da radim", "raspamećena sam... nisam ovo znala ranije"...

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:47

Kovid bolnica u Nišu je primer posvećenosti borbe za zdravlje i život svakog pacijenta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track