IZNENAĐENE SMO ŠTO SMO DOBILE PRIZNANJE NEBOJŠA GLOGOVAC: Jovanu Belović i Sanju Marković spojila je HIT PREDSTAVA, a sad su...
Foto: ATA images

skromne

IZNENAĐENE SMO ŠTO SMO DOBILE PRIZNANJE NEBOJŠA GLOGOVAC: Jovanu Belović i Sanju Marković spojila je HIT PREDSTAVA, a sad su...

Kultura -

Glumice Jovana Belović i Sanja Marković druge su dobitnice novoustanovljenog priznanja "Nebojša Glogovac", koje im je uručeno na proslavi Dana Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

- Nagrade su uvek pokazatelj u kom pravcu idemo i stvaramo, i najbolja su potvrda da je to što radimo dobro. Zaista nam mnogo znače priznanja koja dolaze od našeg pozorišta, naše kuće, jer nam na taj način daju vetar u leđa - kažu glumice i dodaju:

- Neupitna je odgovornost i posebnost koju nosi nagrada sa imenom Nebojše Glogovca. Potpuno smo iznenađene!

Sanja Marković, Jovana Belović
foto: ATA images

U komadu "Moj muž" u režiji Jovane Tomić njih dve igraju po pet uloga. - Jovana Belović i ja delimo sve oko ovog komada ravnomerno. Čast mi je što možemo da igramo zajedno, da stvaramo i, eto, budemo nagrađene zajedno.

To je privilegija. Predstava "Moj muž" sada je na novim krilima - kaže Sanja, a Jovana dodaje:

- Predstava je na prvi pogled jednostavna, ali ona obezbeđuje veliku širinu i u tumačenju, i u izrazu, glumi, svemu... Konstantno možemo da radimo na njoj i to je predivno.

Jovana Belović, Sanja Marković
foto: JDP, Jovo Marjanović

Posebna čar je, kako ističu, što su imale priliku da nakon premijere čuju mišljenje i reakciju makedonske književnice Rumene Bužarovske, autorke zbirke pripovedaka "Moj muž" po kojoj je Jovana Tomić napravila uzbudljivu predstavu.

- Ona je gledala više puta našu predstavu i savetovala nas. To nam je mnogo značilo. Poruke ove predstave su višestruke, ali divno je što će ih svako iz publike pročitati sam i osetiti. To je veliki kvalitet - kažu glumice i dodaju da će se nakon premijere predstave "Čudo u Šarganu", koja je održana uspešno u subotu veče, malo odmoriti, pa nastaviti s novim glumačkim poduhvatima.

Sanja Marković
foto: Đorđe Tomić

Sanju smo gledali u filmu "Toma" i u seriji "U zagrljaju Crne ruke", a Jovanu u "Tajnama vinove loze".

- Biće i novih uloga na televiziji i filmu, ali ćemo o tome pričati kad dođe vreme - poručuje uglas mlade glumice, koje su osvojile i priznanje iz Fonda "Mlađa i Branka Veselinović".

Kurir.rs

Bonus video:

01:02

JDP dodela nagrade Nebojša Glogovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track