FEĐA ŠTUKAN PRED BEOGRADSKU PROMOCIJU: Zamolio sam ćerku da moju knjigu BLANK ne čita do 23. godine
Foto: Kurir Televizija

glumac otvorio dušu

FEĐA ŠTUKAN PRED BEOGRADSKU PROMOCIJU: Zamolio sam ćerku da moju knjigu BLANK ne čita do 23. godine

Kultura -

Sarajevski glumac Feđa Štukan bio je juče gost Kurir televizije kako bi najavio književno veče u Beogradu posvećeno promociji njegove autobiografije "Blank".

Feđa Štukan
foto: Kurir Televizija

Druženje s publikom zakazano je za danas od 19 časova u sali Amerikana Doma omladine Beograda, a o knjizi će, pored autora, govoriti književnik i novinar Mića Vujičić i književna kritičarka Marija Nenezić. Autor čitaocima donosi uzbudljivu životnu priču koju je preneo na stranice ovog dela, u kom je pisao o ratu u Bosni i Hercegovini, boravku na psihijatriji i borbi s drogom i alkoholom, a ćerku je zamolio da ne čita knjigu dok ne sazri.

- Na prvom mestu sam otac, pa pilot, pa glumac. Zamolio sam ćerku da ovu moju knjigu ne čita do 23. godine. Ne znam odakle mi taj broj. Onako mi je pao na pamet. Ne bih da joj dam neku pogrešnu ideju, kao što sam ja imao glupe ideje - rekao je Štukan.

Feđa Štukan
foto: Kurir Televizija

Ova knjiga je napisana, kako je istakao glumac, na nagovor Breda Pita i Anđeline Džoli, kao potencijalna građa za igrani film.

- Kad sam otišao u Holivud, Bred Pit mi je rekao da mu je Anđelina pričala o meni i mom životu. Rekao mi je da stavim sve to na papir, da napišem dve stranice. Posle smo u Njujorku pričali o tome - izjavio je autor.

"Blank" je obavezna literatura na Univerzitetu Goldsmits u Londonu i Univerzitetu u Mostaru, a kandidat je za srednjoškolsku lektiru u Crnog Gori. Roman je dosad preveden na engleski, francuski i italijanski jezik, a srpsko izdanje knjige na ćirilici objavila je "Čigoja štampa".

Kurir.rs /A. S.

Bonus video:

18:07

Od vojnika Armije BiH preko narkomana do pokajnika ŠTUKAN: Bred Pit i Andželina Džoli su mi DALI IDEJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track