ROMAN PRVENAC UROŠA TIMIĆA, VODITELJA VESTI KURIR TELEVIZIJE, POSTAJE PREDSTAVA : Zavirite na PROBU predstave Osmi život! (FOTO)
Foto: Teatar 5

premijera

ROMAN PRVENAC UROŠA TIMIĆA, VODITELJA VESTI KURIR TELEVIZIJE, POSTAJE PREDSTAVA : Zavirite na PROBU predstave Osmi život! (FOTO)

Kultura -

Voditelj "Vesti" Kurir televizije Uroš Timić uspešan je pisac, a njegov roman "Osmi život" oživeće i na daskama koje život znače. Ekipa Teatra 5 će zajedno s rediteljem Zoranom Rakićem premijerno izvesti ovaj komad 14. i 15. aprila od 20 časova u Akademiji 28 u Beogradu, a od maja i širom Srbije.

Uroš Timić
foto: Ana Paunković

Timić je u ovom delu uspešno spojio sve današnje probleme kroz dramatičan prikaz života mladog momka Vlade.

Osmi život
foto: Teatar 5

- Priča je počela pre nekoliko godina, kada je sa mnom kontaktirao Zoran Rakić iz Teatra 5, a po savetu jednog od učenika koji je roman pročitao i kom se veoma dopao. Nekoliko godina kasnije pozvan sam da odgledam probu, održanu krajem februara, nakon koje sam i dalje pod utiskom, tako da ne mogu ni da zamislim kako će mi biti posle predstave - izjavio je Timić.

Osmi život
foto: Teatar 5

Roman "Osmi život" objavljen je kao pobednički konkurs projekta "Literarni onlajn inkubator", koje je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta. Projekat je održan 2013, a knjigu je dve godine kasnije objavila "Laguna". Nakon toga izdaje i "Četrdeset dana" (2016) i "Reptil" (2019), a uskoro pred čitaoce stiže i "Kuća sa staklenim zvonom".

- "Osmi život" je prvi roman koji sam napisao. On je i dalje intrigantan ljudima, a nadam se da će im se dopasti i predstava - kaže voditelj.

Osmi život
foto: Teatar 5

Knjiga i predstava prate uzbudljivu, a na momente i strašnu priču o borbi mladog čoveka sa čudovištem sna, o njegovoj potrazi za uporištem u samoći i odgovorom na pitanje da li je ostavio dovoljno sebe u drugima da bi se po tom tragu mogao vratiti iz bezizlaza.

Kurir.rs/ A. S.

Bonus video:

01:29

SPREMA SE NOVI HAOS U ZVEZDAMA GRANDA! Đorđe David OTKRIO DETALJ iz sutrašnje emisije! Ceca će napraviti KARAMBOL!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track