JOŠ JEDNA VELIKA ZVEZDA GLUMIŠTA ZAUVEK NAS JE NAPUSTILA: U Jerusalimu preminula Vesna Latinger nakon DUGE BOLESTI!
Foto: Printscreen

TUGA

JOŠ JEDNA VELIKA ZVEZDA GLUMIŠTA ZAUVEK NAS JE NAPUSTILA: U Jerusalimu preminula Vesna Latinger nakon DUGE BOLESTI!

Kultura -

U Jerusalimu je, posle duže bolesti, preminula glumica Vesna Latinger, nekadašnja članica ansambla JDP-a.

Rođena 1942. godine u Mostaru, glumu je završila na Akademiji za pozorište, film, radio i TV u Beogradu. Krajem 1969. godine stupa u ansambl Jugoslovenskog dramskog pozorišta kao jedna od takozvanih „Bojanovih beba“.

Tokom dugogodišnje karijere, do penzionisanja 2000. godine, u JDP-u je ostvarila niz uloga, između ostalog i u predstavama "Kad su cvetale tikve " Dragoslava Mihajlovića (režija Boro Drašković), "Sumnjivo lice" Branislava Nušića (režija Mata Milošević), "Nagrada Hektora Kinteroa" (poslednja predstava Bojana Stupice, kojom je otvorena Nova scena JDP-a, koja je nakon njegove smrti ponela njegovo ime), "Buba u uhu Žorža Fejdoa" (režija Ljubiša Ristić), "Pučina" Branislava Nušića (režija Dejan Mijač), "Sumrak Isaka Emanuilovića" Babelja (režija Ježi Jarocki), "Baal Bertolta Brehta" (režija Eduard Miler), "Mario i mađioničar" Tomasa Mana (režija i dramatizacija Nikita Milivojević), "Poslednji dani čovečanstva" Karl Kraus / Nenad Prokić (režija Gorčin Stojanović), "Gospođa ministarka" Branislava Nušića (adaptacija i režija Dejan Mijač).

Osim u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Vesna Latinger je ostvarila uloge i na scenama drugih pozorišta, kao i na televiziji i na filmu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:43

Naša poznata GLUMICA zamalo poginula u pozorištu, tog jutra desio se pravi pakao!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track