ŠTA SE DESILO S PORODICOM KATIĆ: Počinje emitovanje serije Vreme zla po romanima DOBRICE ĆOSIĆA
Foto: Promo/Aleksandar Letić

TV ekran

ŠTA SE DESILO S PORODICOM KATIĆ: Počinje emitovanje serije Vreme zla po romanima DOBRICE ĆOSIĆA

Kultura -

Od 23. aprila vikendom će se na RTS premijerno emitovati serija "Vreme zla", snimljena po romanima "Grešnik", "Otpadnik" i "Vernik", književnika Dobrice Ćosića. Ono što je započeto u njegovim "Korenima", gde smo pratili porodicu Katić s kraja 19. veka, njihove živote i probleme, pomešane sa istorijskim likovima i dešavanjima u Srbiji tog vremena - nešto malo manje od pola veka kasnije nastavlja se u seriji "Vreme zla".

Vreme Zla
foto: Promo/Aleksandar Letić

Porodicu Katić zatičemo u osvit Drugog svetskog rata, u Beogradu. Bogdan Dragović (Goran Bogdan) vraća se iz emigracije i pokušava da, zarad sina Vladimira, ponovo uspostavi veze s Komunističkom partijom, iz koje je izbačen kao trockista. Njegova, praktično ostavljena žena Milena (Nada Šargin) stupa u emotivnu vezu s Petrom Bajevićem (Goran Šušljik), agentom Kominterne i Bogdanovim ratnim drugom. Milenin i Ivanov otac Vukašin Katić (Žarko Laušević) je slika građanske Jugoslavije i njenih principa, koja ne uspeva da se odupre nadolazećim okolnostima i ideologijama.

Vreme Zla
foto: Promo/Aleksandar Letić

Počinje drugi svetski rat, Milena s bratom odlazi u Prerovo, Vladimir u partizane, dok Petar i Bogdan istovremeno završavaju u Gestapou. Vukašin strada u banjičkom logoru kao Vladimirov talac, njegovog sina Ivana (Radovan Vujović) ubijaju Nemci, Bogdanu glave dolaze partizani, a svoj životu u Gestapou tragično završava Petar. Slomljena i sama, Milena ostaje kod rođaka Adama u Prerovu, bez vesti o sinu, bez nade da će ikada išta biti isto... Uloge tumače: Nada Šargin, Goran Šušljik, Goran Bogdan, Pavle Čemerikić, Radovan Vujović, Pavle Mensur, Žarko Laušević, Jovana Balašević, Nebojša Dugalić, Isidora Simijonović, Nataša Ninković, Rade Marjanović...

Kurir.rs

Bonus video:

02:26

AMERIČKI KRITIČAR SABOTIRA USPEH DARE IZ JASENOVCA! Zbog SRAMNOG teksta Aleksandra Kovač ŽESTOKO uzvratila (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track