VASKRŠNJE RADOSTI: Koncert duhovne muzike u Hramu Svetog Save! UČESTVUJU GRADSKI I DEČJI HOR BEOGRAD (VIDEO, FOTO)
Foto: Dečji hor Beograd

Na repertoaru dela istaknutih kompozitora i popularne dečje numere

VASKRŠNJE RADOSTI: Koncert duhovne muzike u Hramu Svetog Save! UČESTVUJU GRADSKI I DEČJI HOR BEOGRAD (VIDEO, FOTO)

Kultura -

Radujemo se susretu sa vama dragim prijateljima, vernim narodom i svima koji će prisustvovati ovom molitvenom i koncertnom izvođenju dela duhovne muzike, navodi se u najavi koncerta

Koncert duhovne muzike u Kripti Hrama Svetog Save biće održan na Cveti, u nedelju 17. aprila u 19.00 časova.

S blagoslovom Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Porfirija, koncertno izvođenje molitvenih kompozicija u Kripti Hrama Svetog Save izvešće Gradski hor Beograd i Dečji hor Beograd.

Na repertoaru koncerta su dela istaknutih kompozitora poput: Rahmanjinova, Čajkovskog, Česnokova, Dineva, Lvova, Musorgskog, Gračaninova, Kedrova, Mokranjca i drugih.

Velikim mešovitim horom diriguje: Milan Mika Aćimović.

Dečji hor Beograd, hor
foto: Dečji hor Beograd

Dečji hor Beograd će izvesti popularne duhovne kompozicije: Usliši nas Bože nas, Uskršnje jutro, Vaskršnji jorgovani, Ljudi likujte, I to je to je sve i druge.

Dečijim horom diriguju: Aleksandra Vujić i Katarina Gičić

- Ispred umetničkog rukovodstva našeg ansambla i dečijeg hora, potrudili smo se da izaberemo neke od najlepših duhovnih kompozicija, kao i one koje su komponovane u zahvalnost i čast Bogorodici, majci Božijoj.

Posebno zadovoljstvo, kao ukras i radost, čine naših najmlađi, a to su članovi dečjeg hora. Radujemo se susretu sa vama dragim prijateljima, vernim narodom i svima koji će prisustvovati ovom molitvenom i koncertnom izvođenju dela duhovne muzike.

U susret Vaskrsu svima vam želimo zdravlje, ljubav i radost ”na mnoga ja ljeta” - navodi se u najavi koncerta koja je oblavljena na Fejsbuku.

Koncert je otvoren za publiku a ulaz je besplatan.

03:26

Dečji hor Beograd

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track