DUBRAVKO JOVANOVIĆ JE OTAC ČETVORO DECE: Jedan od njih je krenuo očevim stopama! Glumio u poznatim serijama i VELIKI JE ŠMEKER
Foto: Zorana Jevtić

Ovo možda niste znali

DUBRAVKO JOVANOVIĆ JE OTAC ČETVORO DECE: Jedan od njih je krenuo očevim stopama! Glumio u poznatim serijama i VELIKI JE ŠMEKER

Kultura -

Glumac Dubravko Jovanović je autentična pojava na domaćoj glumačkoj sceni, ali je ponosni otac četvoro dece.

Dramski umetnik je karijeru počeo davne 1984. godine. Ostvario je mnogobrojne uloge u pozorištu na scenama Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Beogradskog dramskog i Madlenijanuma, a domaća publika ga je zavolela i kroz uloge u televizijskim serijama, među kojima se izdvaja "Sivi dom".

Iako je tokom cele karijere posmatran kao sjajni "epizodni" glumac, neko ko se nije često isticao niti zauzimao javni prostor svojim privatnim životom, Jovanović je ostvaren i kao porodičan čovek.

Sahrana Nebojše Glogovca, Dubravko Jovanović
foto: Dado Đilas

Sa suprugom Majom je dobio četvoro dece, Dragoša, Vukašina i blizanaca Darije i Vidana. Pričajući o deci pre nekoliko godina glumac je istakao da poštuje njihove želje i interesovanja i da im ne nameće svoje.

Najmlađe blizance tek čeka odluka o izboru životne profesije, najstariji Dragoš zavšio Političke nauke, a jedino mlađi Vukašin polako ide njegovim stopama. Nedavno je završio Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Na 56. Filmskim susretima u Nišu Vukašinu Jovanoviću pripala je nagrada za debitantsku ulogu u filmu "Jedini izlaz".

"Lagao bih ako bih rekao da nije teško. Opet, radi se više nego pre nekoliko godina. E sad, zavisi u kom kontekstu se misli na reč prepoznat. Važno je da se ti sam sa sobom prepoznaš, da radiš na svom razvitku i sazrevanju kao glumac, umetnik, čovek. Ovo ostalo – popularnosti, intervjui itd. – to je lepo, dođe, a i prođe. Nije to merilo uspeha i veličine. Biti empatičan, pošten i iskren! Tu budi faca", ovako je govorio za list Student mladi glumac.

Vukašin Jovanović je ostvario uloge serijima "Švindleri" i "Drim-tim", a u pozorištu u predstavi "Tica".

Dubravko Jovanović, Vukašin Jovanović
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs

Bonus video:

01:32

NEMA VEZE SA GLUMOM! Pre nego što je se PROSLAVIO popularni glumac radio za šalterom! A ima i RETKU DIPLOMU! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track