DIKLIĆU NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO: Najbolja predstava na festivalu Ana Karenjina, a publika nagradila Zaljubljenog Šekspira
Foto: Stefan Simonović, promo

NUŠIĆEVI DANI

DIKLIĆU NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO: Najbolja predstava na festivalu Ana Karenjina, a publika nagradila Zaljubljenog Šekspira

Kultura -

Pozorišni festival "Nušićevi dani" svečano je zatvoren u četvrtak, 26. maja, kabaretskom predstavom "Nušićev šou 'Srećna familija'", a tradicionalno su dodeljene i nagrade u nekoliko kategorija.

Zaljubljeni Šekspir
foto: Dragana Udovičić

Po odluci žirija, najboljom predstavom ovogodišnjeg festivala proglašena je "Ana Karenjina" Novosadskog pozorišta u režiji Dejana Projkovskog, dok je nagrada publike otišla u ruke ekipi predstave "Zaljubljeni Šekspir" Beogradskog dramskog pozorišta u režiji Ane Tomović. Priznanje "Milosav Buca Mirković" za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu dobila je Dara Džokić za ulogu Ljiljane u predstavi "Rolerkoster" Ateljea 212 u režiji Milice Kralj, a Nušićeva nagrada za životno delo svečano je uručena Bogdanu Dikliću.

Bogdan Diklić
foto: Stefan Simonović, promo

Dobitnici nagrada ispraćeni su gromoglasnim aplauzom, a potom je festival zvanično zatvorila predstava "Nušićev šou 'Srećna familija'''. Festival je ove godine tradicionalno održan po 39. put, a publika u Smederevu imala je priliku da u toku glavnog takmičarskog programa pogleda neke od najznačajnijih pozorišnih ostvarenja prethodnih sezona.

Kurir.rs

Bonus video:

02:30

ALEKSANDAR RADOJIČIĆ O PREMIJERI ZALJUBLJENOG ŠEKSPIRA: Napravili smo sjajnu predstavu, drago mi je što sam deo ekipe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track