MALI POČETAK VELIKOG GLOGOVCA: Kao SREDNJOŠKOLAC snimio svoje prve scene u KULTNOJ SERIJI, koju je cela JUGA OBOŽAVALA!
Foto: Dado Đilas

počeci

MALI POČETAK VELIKOG GLOGOVCA: Kao SREDNJOŠKOLAC snimio svoje prve scene u KULTNOJ SERIJI, koju je cela JUGA OBOŽAVALA!

Kultura -

Prošlo je 35 godina otkako je 1987. godine porodica Popadić putem malih ekrana ušla u domove širom Jugoslavije, a serija "Bolji život", koja prikazuje život ove petočlane familije, postala jedna od omiljenih.

Bolji život
foto: Ustupljene fotografije

Nastala prema scenariju Siniše i Ljiljane Pavić, bila je prva velika porodična serija Radio-televizije Beograd sa 82 epizode. Generacijski sukobi, odnos urbanog i ruralnog, večita borba malog čoveka za bolji život, ali i snažan društveni komentar učinili su da "Bolji život" postane jedna od najvoljenijih domaćih serija koja se i danas citira, gleda i razume. Kroz težnju junaka za boljim životom predočena je bogata i precizna slika celog jugoslovenskog društva na kraju jedne epohe.

Nebojša Glogovac
foto: FoNet

I danas je rado gledana svaka njena repriza, a to što se trenutno emituje na Kurir televiziji povod je da se prisetimo i ostalih junaka koji su je učinili kultnom. Svoju karijeru pred kamerom upravo u ovoj seriji počeo je i glumac Nebojša Glogovac.

Tada je još bio srednjoškolac koji se interesovao za glumu, a u ovoj popularnoj seriji pojavio se u nekoliko epizoda kao školski drug Slobodana Bobe Popadića, kojeg je glumio Dragan Bjelogrlić.

Nebojša Glogovac, Bolji život, serija Bolji život, Dragan Bjelogrlić
foto: Printscreen

Iako je imao malu ulogu, Glogovca je publika primetila zbog upečatljivog izgleda sa kovrdžavom kosom i harizme kojom je plenio.

Sve što se kasnije dogodilo na profesionalnom planu ovog umetnika ostalo je istorija, počevši od rola u ostvarenjima "Rekvijem za jedan san", "Raj", "Vukovar, jedna priča" do filma "Ubistvo s predumišljajem", koji ga je učinio slavnim.

Kurir.rs

Bonus video:

00:17

Bolji život - isečak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track