NOVI ROMAN NENADA MILKIĆA, AUTORA TRILOGIJE O KOŠARAMA: "Distimija" govori o različitosti, ali i zajedništvu!
Foto: Privatna arhiva

zavirimo dublje u sebe

NOVI ROMAN NENADA MILKIĆA, AUTORA TRILOGIJE O KOŠARAMA: "Distimija" govori o različitosti, ali i zajedništvu!

Kultura -

Ovom pričom želeo sam da naglasim da nikada ne treba o nekome formirati mišljenje na osnovu spoljnje impresije, materijalnog što ima, radnog mesta i slično, poručio je pisac

Nenad Milkić, srpski pisac, objavio je novu knjigu pod neobičnim nazivom - Distimija. Čak 17 likova čini glavne junake ovog romana koji će biti pravi izazov za svakog čitaoca.

Nenad Milkić
foto: Privatna arhiva

O romanu "Distimija" Nenad Milkić kaže:

- "Distimija“ opisuje živote 17 likova, različitih u svemu, od obrazovanja i porekla, preko načina života, porodičnih i drugih vrednosti, etičkih i verskih načela, ali, ipak, videćemo da u onom najvažnijem oni nisu baš toliko različiti. Svima je zajedničko taj mrak koji nose u sebi iako spolja deluju potpuno drugačije Želeo sam sa ovom pričom da naglasim da nikada ne treba o nekome formirati mišljenje na osnovu spoljnje impresije, materijalnog što ima, radnog mesta i slično, jer ne znamo, zaista ne znamo, šta svako od nas nosi u sebi i sa kakvim se problemima bori.

Nenad Milkić
foto: Privatna arhiva

Nenad Milkić autor je čuvene trilogije "Mi smo branili Košare", koja je prethodnih godina bila jedna od najčitanijih u Srbiji. Romani "Poslednja straža", "Zov karaule" i "Besmrtni bataljon" pravi su betseleri. Pisani su po istinitim događajima, ispričanim od strane preživelih heroja, o junačkoj borbi srpskih vojnika tokom agresije NATO i terorista OVK na karaulu "Košare" na Kosovu i Metohiji.

Milkić je i autor izuzetnog dela "Kosti" koje govori o stradanju Srba u Sarajevu tokom građanskog rata na prostoru bivše Jugoslavije, a njegov prvi roman je "Zovem se Dunja" koji obrađuje temu abortusa.

Kurir/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track