BULE GONCIĆ O VELIKIM PLANOVIMA ZA NOVU SEZONU: Jagoš Marković radiće "Magbet" s Natašom Ninković i Nebojšom Dugalićem
Foto: Tamara Trajković

pripreme

BULE GONCIĆ O VELIKIM PLANOVIMA ZA NOVU SEZONU: Jagoš Marković radiće "Magbet" s Natašom Ninković i Nebojšom Dugalićem

Kultura -

U Narodnom pozorištu juče je održana konferencija za medije povodom završetka 153. sezone. Otežane okolnosti rada usled pandemije koronavirusa nisu sprečile ovu kuću da radi vredno i uspešno.

Sezona je zaokružena premijerom opere "Karmina Burana", a glumci su počeli vredno da rade i na pripremi dve nove predstave, koje će publika videti na jesen.

Uspavanka za Aleksiju Rajčić, Vanja Ejdus
foto: Narodno pozorište Beograd

Izvanredna sezona koja je publici donela premijere predstava "Godine vrana", "Uspavanka za Aleksiju Rajčić", "Rat i mir" i "Gospođa Ajnštajn", u narednoj će se pozorištu pridružiti i brojni mladi umetnici.

- Potrebni su nam i mladi kadrovi, ne samo u drami već i u drugim sektorima, moramo da uvedemo nove kadrove u Baletu i Operi. Balet očekuje važni jubilej, proslava stogodišnjice od osnivanja. Radimo klasična dela i istražujemo mlade pisce koji će u jednom momentu postati klasici. Jako je važno da se u jednoj ozbiljnijoj analizi napravi projekcija šta je potrebno mladim ljudima koji će biti nosioci repertoara. Bitno je da ih što više privučemo u Narodno pozorište i na taj način obezbedimo bolju budućnost. Naši programi bi trebalo da reflektuju naše kapacitete - objašnjava Goncić.

Svetislav Bule Goncić
foto: Kurir televizija

Nakon uspešno završene sezone, koja ja propraćena i brojnim gostovanjima koja su obeležila ovu kuću, u narednom periodu će pokušati da opravdaju svoje ime.

- Ne mogu da predvidim kakva će biti sledeća sezona, ali ako se osvrnemo na to gde smo bili i poštujemo umetnike koji su gradili ovu kuću, sigurno ćemo s kreditom takvih veličina moći da se suočimo s novim izazovima - rekao je upravnik Narodnog pozorišta.

Svetislav Bule Goncić
foto: Tamara Trajković

Trenutno su već u toku probe za novu predstavu Jagoša Markovića, ali događaj sezone u Operi će biti premijera dela "Deca" Milene Marković, koje je osvojilo Ninovu nagradu.

- Predstoji nam mnogo predstava u narednom periodu. Trenutno postavljamo na scenu roman Milene Marković "Deca", koji je ove godine dobio Ninovu nagradu, koju kao autorski projekat radi kompozitorka Irena Popović Dragojević. Sledeća premijera je "Magbet", u režiji Jagoša Markovića s Natašom Ninković i Nebojšom Dugalićem u glavnim ulogama. Radimo puno zanimljivih stvari, pa ćemo videti ko će biti uključen u budućnosti - zaključuje Goncić.

Kurir.rs

Bonus video:

06:55

BULE GONCIĆ SE JAVIO U UŽIVO PROGRAM SA VAŽNOG PUTOVANJA: Idemo tamo da pričamo o saradnji PROGOVORIO I O POLITICI I POZORIŠTU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track