ZAVRŠEN ARSENAL FEST U KRAGUJEVCU: Konstrakta nosi kući osam kilograma PRAŠKA ZA VEŠ, a ka bini su leteli i grudnjaci!
Foto: Love production

kraj

ZAVRŠEN ARSENAL FEST U KRAGUJEVCU: Konstrakta nosi kući osam kilograma PRAŠKA ZA VEŠ, a ka bini su leteli i grudnjaci!

Kultura -

Dvanaesti po redu Arsenal fest završen je u subotu u Kragujevcu, a obeležen je sa dve rasprodate večeri zaredom. U subotu je još pre početka prostor ispred glavne bine, u očekivanju Ane Đurić Konstrakte, bio skoro ispunjen.

Umetnica je u pedesetominutnom nastupu, prvom u Srbiji u ovoj varijanti, predstavila solo singlove, uz dodatak iz repertoara Zemlje gruva - sada praktično njenog pratećeg benda.

Ana Đurić Konstrakta, Konstrakta
foto: EBU NATHAN REINDS

Nastup je otvorila hitom "Nobl", a zatim je, zajedno s publikom, pevala "Žvake", "Mekano", "Plodne dane", pozdravljajući "Šumadince i Šumadinke, omladince i omladinke".

Ka bini su leteli i grudnjaci, što već postaje tradicionalno na njenim nastupima. Evrovizijski hit "In corpore sano", sačuvan je za sam kraj, sa kojim je atmosferu dovela do usijanja, uz prateću scenografiju s peškirima i lavorom.

Darko Rundek, Konstrakta, Arsenal fest
foto: Laki Lazarević

Pored Konstrakte, na festivalu je učestvovao i Darko Rundek, koji joj je spremio i prigodan poklon. Kako spada u omiljene umetnice, Ana je od obožavaoca dobila i osam kilograma praška za veš s posvetom: "Za bezbrižno valjanje po binama, u belim stvarima!"

Ana Đurić Konstrakta, Konstrakta, Arsenal Fest
foto: PrintScreen

Program na glavnoj bini zatvorio je pank bend Goblini oko dva noću, sa porukom: "Uvek je lepo vratiti se ovde", a na Garden stejdžu završne večeri su svirali od 20 sati do rano ujutru - hrvatski muzičar Darko Rundek & Ekipa, kao i hard rok i alternativni sastavi - Oathbringer, Punkreas, Popečitelji, Crni Cerak, Six Pack, Naked, Smoke Mardeljano i Mortal Kombat.

Konstrakta, Ana Đurić Konstrakta, Arsenal Fest, Arsenal fest
foto: Love production

Festival su otvorili Stefan Milenković i Nele Karajlić, grupa Negativ, Električni orgazam i Buč Kesidi, a druge večeri nastupali su Senidah, Van Gog i Ana Popović.

Kurir.rs

Bonus video:

05:14

EKSKLUZIVNI INTERVJU Konstrakta samo za Kurir otkrila šta će prvo uraditi posle Evrovizije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track