POSLE 15 GODINA ČUVENI REDITELJ U BEOGRAD: Mađeli u Ateljeu radi predstavu Otac i dramu Biljane Srbljanović! U podeli sve ZVEZDE
Foto: Dado Đilas

lepo

POSLE 15 GODINA ČUVENI REDITELJ U BEOGRAD: Mađeli u Ateljeu radi predstavu Otac i dramu Biljane Srbljanović! U podeli sve ZVEZDE

Kultura -

Proslavljeni italijanski reditelj Paolo Mađeli režiraće 2023. čak dve predstave u Ateljeu 212, potvrdio je za Kurir upravnik ovog teatra Novica Antić. Posle više od decenije veliki autor radiće u Srbiji prvo komad "Otac" Florijana Zelera, a zatim i novu dramu Biljane Srbljanović.

Biljana Srbljanović
foto: Ana Paunković

- Red je da se Mađeli vrati u grad gde je počeo kao reditelj. Radiće prvo predstavu "Otac", a zatim i novi tekst Biljane Srbljanović. Ne želimo da požurujemo Biljanu s pisanjem, pa smo prvo rešili da uradi drugi deo Zelerove trilogije. Probe kreću 15. decembra, a premijera će biti krajem februara 2023. godine - kaže Antić za Kurir.

Prevodilac Novica Antić
foto: Ana Paunković

Komad Florijana Zelera "Otac" ima filmsku verziju, koja je ovenčana sa dva Oskara (Entoni Hopkins za glavnu mušku ulogu i autor za najbolji adaptirani scenario). U glumačkoj postavi biće Voja Brajović, Hana Selimović, Dragana Varagić, Marko Grabež, Ivan Mihailović.

Komemoracija Lanetu Gutoviću, Komemoracija, Voja Brajović
foto: Stefan Stojanović

Muziku će raditi grupa KoiKoi, čiji je pevač mladi Grabež. Atelje 212 planira da radi i treći deo ove trilogije "Majka".

Mađeli je poslednji put radio u JDP 2007. godine komad "Na dnu", a u Ateljeu 1988, pred obnovu, predstavu "Pariska komuna".

Marko Grabež, Bend Koikoi, Koikoi, Dom Omladine
foto: Live Production

Za Beograd Mađelija vežu dva braka, ali i ljubav s glumicom Dobrilom Bobom Stojnić.

- Boba mi je bila prva žena, a druga Rozalija Levaj, koja mi je rodila blizance. Dobrila je ostala jedan zločesti pozorišni anđeo. Prilazila je glumi iz nekog modernog rakursa. Nikad je neću zaboraviti. Bila je intelektualac ispred svog vremena. Ljubav kao što je bila s njom nikad ne se završava. Jedino što nosimo uvek sa sobom jesu, kao što kaže Pirandelo, slike i sećanja. Ona je taj neki moj dobri duh i moja intelektualna porodica, a i jedna od prvih slika - govorio je reditelj za Kurir.

Dobrila Boba Stojnić
foto: Privatna Arhiva

Kurir.rs

Bonus video:

01:21

MRZIM KOŠTUNICU I MAČKE Kontroverzna izjava Biljane Srbljanović: Moj bivši suprug dobio je poklon od njega EVO ŠTA JE ONA URADILA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track