S VLASTOM SAM SNIMILA NJEGOV POSLEDNJI FILM! Melita Bihali: Već tada nije bio vedar i nasmejan, ali je u kadru pravi profesionalac
Foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić

Iskrena

S VLASTOM SAM SNIMILA NJEGOV POSLEDNJI FILM! Melita Bihali: Već tada nije bio vedar i nasmejan, ali je u kadru pravi profesionalac

Kultura -

Poslednju filmsku ulogu velikog Vlaste Velisavljevića publika će premijerno moći da pogleda na 79. Venecijanskom festivalu u okviru takmičarskog programa "Nedelja kritike", koji se ove godine održava od 30. avgusta do 10. septembra.

Melita Bihali
foto: Nebojša Mandić

Vlastu su u svom debitantskom igranom ostvarenju "Da li ste videli ovu ženu?" angažovali Dušan Zorić i Matija Gluščević. Producent filma je Čarna Vučinić, a partnerka omiljenom umetniku je Melita Bihali.

Muž i žena

- Nisam iznenađena što će film biti prikazan na Veneciji. Nisam imala uvid u ceo scenario, ali sam odmah shvatila da su Dušan Zorić i Matija Gluščević veoma talentovani momci. Snimala sam s Vlastom i Ksenijom Marinković. Sve je to bilo pomalo tužno i romantično - priseća se Bihalijeva.

Ksenija Marinković
foto: EPA / URS FLUEELER

Glavna junakinja ove priče je Draginja, koja kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože. Glavnu ulogu tumači hrvatska glumica Ksenija Marinković.

U efektnim epizodama se pojavljuju Isidora Simijonović, Boris Isaković, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Aleks Elektra i drugi. Film, kaže, jedna čeka da pogleda.

- Vlasta i ja igramo Ksenijine roditelje. Snimali smo nekoliko dana. Nisam imala ranije priliku da radim s Velisavljevićem kao direktnim partnerom. Radili smo svoje scene u jednom velikom, a malo zapuštenom stanu. Vlasta je u kadru bio pravi profesionalac, a spavao je u pauzama. Nije to ni tada bio vedar i duhovit čovek kao što ga svi znamo. Njega je posle pokosila korona - priseća se dramska umetnica.

Vlastimir Vlasta Velisavljević, Vlasta Velisavljević
foto: Goran Anđelković/Kurir sport

Služavka Olja

Melitu će publika zauvek pamtiti po scenama iz filma "Maratonci trče počasni krug", gde je tumačila ulogu služavke Olje. Prošlo je više od 40 godina od saradnje sa Slobodanom Šijanom, ali i danas je svi samo po tome pamte. - I dalje me jure po ulici i viču mi: "Je l' ti umro Pantelija?" Kažem im: "Živ je!" Volim mnogo i "Ko to tamo peva", ali su "Maratonci" nešto što je ostalo u narodu. Dušanu i Matiji želim sreću u Veneciji - zaključuje Melita Bihali.

Melita Bihali
foto: Nebojša Mandić

Prvo se sete Mire Banjac, pa onda nas ostalih

Melitu Bihali raduje što se puno radi i snima.

igra sudbine, Mira Banjac
foto: TV Prva/Aleksandar Krstović

- Za glumice mojih godina i nema previše posla. Mira Banjac je rezervisana za te uloge. Kad ona ne može, onda se nekad sete i mene. Šalim se. Miru obožavam. Moja dobra drugarica. Snimali smo prošle godine za RTS "Paviljone" i igrala sam joj mlađu sestru.

Kurir.rs

Bonus video:

02:49

PAVLE, ŠTA TI SE DESILO?! PEVAČ DOŠAO U ŠOK IZDANJU U EMISIJU: Ovo je PRVI PUT da me vidite ovakvog

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track