MOJA ĆERKA SE BORI S RAKOM: Čuveni fotograf Jadran Lazić pružio podršku svojoj MEZIMICI, a njegov POTEZ PUN JE LJUBAVI
Foto: Nikola Anđić

Emotivno

MOJA ĆERKA SE BORI S RAKOM: Čuveni fotograf Jadran Lazić pružio podršku svojoj MEZIMICI, a njegov POTEZ PUN JE LJUBAVI

Kultura -

Jadran Lazić, splitski fotograf s holivudskom adresom, pred čijim su objektivom pozirale najveće svetske filmske i muzičke zvezde, otvorio je ove nedelje u na Hvaru izložbu "Jadran Lazić: 50 godina fotografije", sa stotinak svojih najuspešnijih radova. U privatnom životu nije sve tako sjajno, jer njegova najstarija ćerka se bori s opakom bolešću.

Jadran Lazić
foto: Nenad Kostić

- Ovu izložbu posvećujem svojoj ćerki Tamari, kojoj je ove godine dijagnostikovan četvrti stadijum raka i trenutno je na intenzivnom lečenju u Njujorku. Ona gotovo svako leto provodi ovde na Hvaru, ali zbog bolesti nije u mogućnosti da bude s nama. Ovde nije isto bez nje, ali pravimo planove za sledeće leto kad ozdravi - rekao je Lazić na otvaranju, a prenosi hrvatska Glorija.

Jadran Lazić
foto: Nenad Kostić

Fotograf je u Zavali na Hvaru izgradio vilu i dao joj po ćerki ime Tamara. Izložbu "Jadran Lazić: 50 godina fotografije" na Hvaru publika će moći da poseti do kraja leta, a sledeće godine biće postavljena u Ljubljani. Lazić je u karijeri fotografisao mnoge slavne ljude. Ispred njegovog objektiva bili su Dejvid Bouvi, Mila Jovović, Miki Rork, Robert de Niro, Džoni Dep i drugi. Od prošle godine izlagao je u Beogradu, Zagrebu, Visu, Šibeniku, Splitu i Bolu.

Jadran Lazić
foto: ATA images

- Lepo je prošlo otvaranje moje izložbe u Beogradu. Iza mene je 50 godina karijere. Promovisao sam i svoju novu knjigu. Ona je teška osam kilograma. Izlagao sam u celoj bivšoj Jugoslaviji. Međutim, najponosniji sam što su moje fotografije bile izložene na Visu u palati Ivana Meštrovića s njegovim skulpturama. To je tako sjajno leglo - izjavio je za Kurir fotograf.

Pored Tamare ima još dvoje dece, ali i unuke.

- Tamara je postala jedan od vodećih dermatologa u Njujorku, Saša je bio godinama pravi paparaco, ali je danas ugostitelj, a imam i najmlađu ćerku - ovako je o porodici govorio Lazić.

Kurir.rs/ A. Stojanović

Bonus video:

11:45

NISAM SLIKAO SAMO OVE ŠTO SU POMRLI PRE MENE! Fotograf Rolingstounsa otkriva kakve su zvezde privatno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track