POČINJE 61. DRAGAČEVSKI SABOR TRUBAČA U GUČI: Domaćin će biti proslavljeni košarkaš, poznato i da li će se naplaćivati ULAZ!
Foto: Z.Š.

ne propustite

POČINJE 61. DRAGAČEVSKI SABOR TRUBAČA U GUČI: Domaćin će biti proslavljeni košarkaš, poznato i da li će se naplaćivati ULAZ!

Kultura -

U Guči je sve spremno za 61. Dragačevski sabor trubača, koji počinje danas i trajaće do nedelje, 7. avgusta. Domaćin ovogodišnje manifestacije je proslavljeni košarkaš i reprezentativac Radmilo Mišović.

Guča
foto: Zoran Šaponjić

Na programu su takmičenje omladinskih trubačkih orkestara Srbije, koncerti trubačkih orkestara iz inostranstva, pobednika prošlogodišnjeg Sabora trubača, kao i koncerti trubačkih orkestara Dejana Petrovića, Dejana Jevđića, Dejana Lazarevića, Ekrema Mamutovića, Big bend orkestra RTS.

Dragačevo, Sabor Trubača, Guča
foto: RINA

Poslednjeg dana sabora zakazano je finalno takmičenje trubačkih orkestara, koncerti Bobana i Marka Markovića sa orkestrom i Narodnog orkestra RTS s gostima.

Migranti, Svirka, Izbeglice, Umetnost, Marko Marković, Džez, Boban Marković

Pored koncerata, na Saboru trubača biće održano i više pratećih programa - narodni višeboj, izložbe domaće radinosti, starih zanata, sajam knjiga, takmičenje zdravičara, izbor najlepše narodne nošnje i prikaz dragačevske svadbe iz 19. veka. Svi programski sadržaji su besplatni za posetioce.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:56

SVE SPREMNO ZA 60. JUBILARNI SABOR TRUBAČA U GUČI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track