AKO SE PREVIŠE RAZGOLITITE, SPREMITE 500 EVRA ZA KAZNU! Novim zakonom u Italiji propisano šta više nećete smeti da nosite
Foto: Profimedia

NEMA VIŠE ŠETANJA U BIKINIJU

AKO SE PREVIŠE RAZGOLITITE, SPREMITE 500 EVRA ZA KAZNU! Novim zakonom u Italiji propisano šta više nećete smeti da nosite

Zanimljivosti -

Svako ko ode na odmor u Italiju mogao bi da doživi neočekivano iznenađenje usled novih pravila koje je donela Italijanska vlast. Naime, u nekim gradovima nije dozvoljeno da turisti pokažu previše razgolićenu kožu, a ukoliko odluče da se ogluše o zakon slede ima visoke prekršajne kazne.

Na odmoru se ljudi uglavnom oblače ležerno, pogotovo ako planiraju da provedu dan na plaži. Uz novi toplotni talas, Lucifera, koji se širi Evropom i nepodnošljive temperature, nije ni čudo što su muškarci poskidali majice, a žene se uvukle u bikinije. Međutim, ako sad to uradite u Italiji, prema pisanju portala "Blick", postoji opasnost da vas kazne i do 500 evra.

Sorento
foto: printscreen

Primera radi, priobalni grad Sorento, u blizini ostrva Kapri, uveo je novi zakon. Ako vas uhvate kako šetate bez majice, morate da platite. Gradonačelnik Masimo Kopola objasnio je novu uredbu na "Instagramu":

- Zabranom želimo da zaštitimo i poboljšamo kvalitet života i pristojnost u centru grada i na javnim mestima - napisao je on i praktično objavio rat trendu toplesu za muškarce i bikinija za žene.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:08

Anastasija se razgolitila, kupaći nikad manji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track