FILM MIKIJA MANOJLOVIĆA JOŠ JEDNOM TRIJUMFOVAO! Na Paliću osvojio dve nagrade, a sada je poneo i prestižno priznanje DUNAVSKA LAĐA
Foto: Promo

uspeh

FILM MIKIJA MANOJLOVIĆA JOŠ JEDNOM TRIJUMFOVAO! Na Paliću osvojio dve nagrade, a sada je poneo i prestižno priznanje DUNAVSKA LAĐA

Kultura -

Posle trijumfa na brojnim regionalnim i međunarodnim festivalima, drami "Stric“, debitantskom filmu scenarista i reditelja Andrije Mardešića i Davida Kapaca, u kojoj glavnu ulogu tumači Predrag Miki Manojlović, pripala je i nagrada Dunavska lađa za najbolje ostvarenje na upravo završenom, 5. Dunav Film Festu.

Dunav film fest
foto: Nenad Živanović

Svečanom dodelom nagrada i projekcijom filma Blizu, dobitnika nagrade na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu, sinoć je zatvoreno 5. izdanje Dunav Film Festa u Malom gradu Smederevske tvrđave.

Festival tradicionalno dodeljuje četiri nagrade ostvarenjima koja se nalaze u takmičarskoj selekciji, a ove godine težak zadatak odabira pripao je žiriju koji je radio u sastavu Slobodan Boda Ninković, Aleksandra Janković i Dimitrije Vojnov.

Glumica Aleksandra Janković je ispred ovogodišnjeg žirija proglasila pobednike 5. Dunav Film Festa.

Predrag Miki Manojlović, Miki Manojlović
foto: Promo

Dunavska lađa, nagrada za najbolji film festivala, dodeljena je ostvarenju "Stric" rediteljskog dvojca Andrija Mardešić i David Kapac.

- "Stric" Davida Kapca i Andrije Mardešića donosi jednu naizgled ekscentričnu priču o teskobi koja je ne samo univerzalna već podstiče svakoga od nas da se posle gledanja tog filma upitamo da li smo i mi u nečijem zatočeništvu, i što je još važnije, da li smo u stanju da živimo u slobodi?

Predrag Miki Manojlović, Miki Manojlović
foto: Promo

Precizan rediteljski koncept, izuzetna vizuelna kultura direktora fotografije Miloša Jaćimovića i idejno bogat scenario sa snažnim preokretima dali su osnov glumcima da nastupe kao neraskidivi ansambl koji savršeno funkcioniše zajedno, kao porodica. Tolstoj je rekao da sve srećne porodice liče jedna na drugu. Porodica iz filma STRIC nije srećna, ali je zaslužila Nagradu za Najbolji film Dunavska lađa na jubilarnom petom izdanju Dunav Film Festa.

Nagradu je primio ko-producent filma Milan Stojanović.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:03

TUGA NA KOMEMORACIJI MIRI FURLAN U JUGOSLOVENSKOM DRAMSKOM POZORIŠTU: Miki Manojlović jedva priča, glas mu drhti od SUZA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track