ŠTA SVE SPREMA TELEKOM SRBIJA ZA NAREDNU GODINU: Laušević i Trifunović u srpskom Pobesnelom Maksu
Foto: Dejan Petković

dobre vesti iz sarajeva

ŠTA SVE SPREMA TELEKOM SRBIJA ZA NAREDNU GODINU: Laušević i Trifunović u srpskom Pobesnelom Maksu

Kultura -

Na 28. Sarajevo film festivalu kompanija Telekom Srbija najavila je da i u 2023. godini nastavlja s produkcijom serijskog i filmskog sadržaja. Već početkom godine, na male ekrane stižu serije "Bunar", "Nemirni", "Šetnja sa lavom" i "Pasjača", a najavljeni su i projekti "Volja sinovljeva" i "Poseta".

Volja sinovljeva
foto: Dejan Petković

Pozitivne reakcije publike u Sarajevu posebno je privuklo prikazivanje trejlera za "Volju sinovljevu", koji zajednički kao autori potpisuju Nemanja Ćeranić i autor hita "Crna svadba" Strahinja Madžarević. Iako je "Volja sinovljeva" rađena kao film pre pet godina, nikad tako nije završena. Međutim, Telekom Srbija prepoznao je njegov kvalitet, pa će narede godine biti nastavljeno snimanje uz podršku Režim filma, koji vodi kreator sage "Južni vetar" Miloš Avramović.

Nemanja Ćeranić i Strahinja Madžarević
Nemanja Ćeranić i Strahinja Madžarevićfoto: Dejan Petković

Reditelj Nemanja Ćeranić okupio je impresivnu glumačku ekipu, od Žarka Lauševića do Sergeja Trifunovića, a njegova priča mešavina je srpske poezije, Holivuda i japanskog filma. Sličan žanr nije viđen u srpskoj kinematografiji, a predstavlja postapokaliptičnu priču s mnogo emocija i akcije. Tema je univerzalna i govori o propadanju i stvaranju civilizacije prelomljenu kroz sudbinu jedne porodice. Gradska banda ubija neposlušne koji odbijaju da plate veći porez, a vođa izolovane zajednice sprema osvetu.

Volja sinovljeva
foto: Dejan Petković

- "Volja sinovljeva" je priča o dobru i zlu od iskona do danas. Radnja se dešava nedugo nakon postapokaliptičnog perioda i podseća pomalo na drugi deo "Pobesnelog Maksa". Estetski ćemo pokušati da napravimo mešavinu novoholivudskog i japanskog filma sedamdesetih i da ga što više približimo našoj publici koristeći se motivima i arhetipovima iz srpske epske tradicije. Velika je čast u filmu imati veličine poput Žarka Lauševića, Sergeja Trifunovića i Svetozara Cvetkovića - ovako je rekao reditelj za Kurir.

Igor i Marta
Igor i Martafoto: Nemanja Nikolić

Glavna uloga poverena je Igoru Benčini, s kojim je reditelj već ranije sarađivao na kratkom filmu "Soba smrti", snimanom po priči Stivena Kinga. Tu su još Petar Benčina, Slavko Labović, Marta Bjelica i pevačica Nikolija Jovanović. Jednog od negativaca igraće zvezda iz Amerike Željko Džek Dimić, vlasnik impresivne biografije. Završio je čuveni Institut za film i teatar Lija Strazberga, a moderator mu je bio niko drugi do Al Paćino. Serija će imati osam epizoda, najavio je jedan od producenata Aleksandar Protić.

Volja sinovljeva
foto: Dejan Petković

Kurir.rs TV ekran, Lj. Radanov

Bonus video:

01:03

MILOŠEVIĆ NIKADA NIJE OTIŠAO NA TITOV GROB: Joška Broz brutalno o prošlosti OVAJ IZAZOV JOŠ NIJE PRIHVATIO NIKO OD POLITIČARA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track