MIKA ANTIĆ DOBIO JE SVOJU BISTU: Na petnaestoj jubilarnoj koloniji nagrađena je LJILJANA iz filma TOMA, a evo i ostalih dobitnika
Foto: Printscreen/Youtube

lep gest

MIKA ANTIĆ DOBIO JE SVOJU BISTU: Na petnaestoj jubilarnoj koloniji nagrađena je LJILJANA iz filma TOMA, a evo i ostalih dobitnika

Kultura -

Počela je jubilarna, petnaesta međunarodna umetnička kolonija u Krčedinu i trajaće do nedelje, 28. avgusta, u Domu porodice Jakšić.

Otvorio ju je jedan od naših najvećih pesnika Pero Zubac otkrivanjem biste velikanu srpske književnosti Miki Antiću, a učestvovali su i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i dobitnici jubilarne zlatne medalje kolonije Krčedin - slikari Dragan Stojkov i Janoš Mesaroš, književnik Aleksandar Čotrić, glumac Milenko Pavlov i kantautor Vojislav Mehandžić.

Mika Antić
foto: Privatna Arhiva

Popularnoj srpskoj glumici Paulini Manov, publicisti i direktoru Arhiva Vojvodine Nebojši Kuzmanoviću, muzičaru i vođi sastava Legende Zoranu Dašiću Daši i slikaru Radovanu Mići Trnavcu pripale su tradicionalne titule "Ja, Krčedinac".

Paulina Manov
foto: Kurir televizija

U bogatom programu kolonije, u muzičkom delu učestvovaće i Duo moderato, rok grupa Živa istina i brojni solisti. Nastupiće i veliki broj književnika, a tokom pet dana na obroncima Fruške gore slikaće i vajaće 62 umetnika iz 12 država. Biće uručene i jubilarne zlatne medalje kolonije Krčedin, a u Domu Jakšića biće otvorena spomen-soba - legat Mihajla Todorovića Kepe.

(Kurir.rs / J. A. M.)

Bonus video:

00:50

SVI POPADALI OD SMEHA! Indira iz Kolonije POVIKALA usred emisije: Žene, SLUŠAJTE MUŽA! Evo i zašto! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track