VOLEO JE SVAKO KO JU JE UPOZNAO! POČIVAJ U MIRU, SVE ĆE BITI DOBRO: Poznati se tužnim porukama OPROSTILI od Gorice Nešović
Foto: Stefan Jokić

velika tuga

VOLEO JE SVAKO KO JU JE UPOZNAO! POČIVAJ U MIRU, SVE ĆE BITI DOBRO: Poznati se tužnim porukama OPROSTILI od Gorice Nešović

Kultura -

Novinarka i voditeljka, koju pamte i mlađi i stariji i koja je svojim pametnim, ali duhovitim rečima činila da naši dani budu lepši, Gorica Nešović, preminula je u četvrtak u 59. godini.

Ovo je posebno rastužilo njenog kolegu Dragana Ilića sa kojim je uređivala i vodila emisiju "Buđenje", koji je za "Kurir" kratko rekao:

Gorica Nešović
foto: Stefan Jokić

- Sutra ću morati da radim emisiju i vodiću program. Mnogo puta smo se zezali kako će jednog dana izgledati ovaj dan. Sutra od šest do 10 ujutru program će biti posvećen njoj. Puštaće se njene omiljene pesme, tako ćemo se pozdraviti od naše Gorice.

Od Gorice se oprosila i njena najbolja drugarica Jelica Greganović, koja je u svega nekoliko reči opisala bol koju oseća:

Jelica Greganović, Gorica Nešović
foto: Printscreen

- Moje najbolje drugarice više nema. Umrla mi je.

Vesna Dedić je na svom Instagram nalogu podelila poslenje tužne reči koje je uputila koleginici.

Vesna Dedić
foto: Kurir televizija

- Danas je ovaj svet napustila moja koleginica Gorica Nešović... Od osamdesetih do danas duhovitija i šarmantnija od svih nas iz generacije koja je u "starkama" umesto na štiklama ušla u svet novinarstva. Poslednje što sam pročitala sa njenim potpisom je neki prigodni novogodišnji tekst pred doček Nove 2022. koji je ovako završila: "Želim vam svima dobro zdravlje, sreću, uspeh i mnogo iskri radosti u godini koja je tek pred nama.

Da te male svetlucave trenutke miline i topline oko srca osetite što češće. Ne treba nam vatromet koji istutnji nakratko, već svakodnevna svetlucanja. Nemojte žaliti za onim što nemate, već uživajte u onom što imate. A imate ljubav, sigurno. Negujte je i čuvajte porodicu, prijatelje, kolege… Imajte lepe misli i sve će biti dobro." Počivaj u miru, Gorice... Sve će biti dobro - napisala je na Instagramu Vesna Dedić.

Voditeljka Nataša Miljković oglasila se ovim povodom na Tviteru.

- Nju je voleo svako ko ju je upoznao. A poznavali su je svi koji su je godinama slušali. To je ona: vesela, bistra, ubitačna kad treba i ljudina - napisala je Nataša.

Voditeljka Dušica Jakovljević na društvenoj mreži Instagram, podelila je na Instagram storiju fotografiju svoje koleginice uz nekoliko reči.

Dušica Jakovljević
foto: Kurir

- Nisam imala priliku da je upoznam, ali je bila od onih uzora čiji su profesionalni rad, šarm, ležernost i jedinstvenost imali veliki uticaj na sve ono što sam oduvek želela da postanem. Počivajte u miru - navela je Jakovljevićeva, dok su svoju tugu zbog odlaska Gorice Nešović iskazali i književnica Mirjana Bobić Mojsilović, glumica Sloboda Mićalović i drugi.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:37

Oproštaj Minje Subote od Đorđa Marjanovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track