VANJA EJDUS DOBILA NAGRADU ZA NAJBOLJE GLUMAČKO OSTVARENJE: Završeni Dani Zorana Radmilovića, a evo i spiska nagrađenih u Zaječaru
Foto: Miša Obradović

zasluženo najbolji

VANJA EJDUS DOBILA NAGRADU ZA NAJBOLJE GLUMAČKO OSTVARENJE: Završeni Dani Zorana Radmilovića, a evo i spiska nagrađenih u Zaječaru

Kultura -

Takmičarski deo 31. festivala Dani Zorana Radmilovića završen je u nedelju proglašenjem laureata za najbolje glumačko ostvarenje, a ove godine to je Vanja Ejdus za ulogu Aleksije Rajčić u predstavi "Uspavanka za Aleksiju Rajčić", po tekstu Đorđa Kosića, u režiji Juga Đorđevića.

Uspavanka za Aleksiju Rajčić, Vanja Ejdus
foto: Narodno pozorište Beograd

Žiri je doneo jednoglasnu odluku da nagradu za vizuelni identitet "Krstomir Milovanović" dodeli predstavi "Tramvaj zvani želja", po tekstu Tenesija Vilijamsa, u režiji Lenke Udovički, a nagradu publike osvojio je mjuzikl "Neki to vole vruće" Narodnog pozorišta Niš.

Branka Katić, Tramvaj zvani želja, Zoranov Brk
foto: Zaječarsko pozorište

Specijalna nagrada po odluci stručnog žirija Festivala malih pozorišnih formi pripala je Mirjani Karanović za izuzetan doprinos glumačkoj umetnosti u predstavi "Petrijin venac", po romanu Dragoslava Mihailovića, u režiji Jane Maričić i produkciji Teatra na brdu.

Stručni žiri doneo je odluku da za najbolju predstavu u celini proglasi "Knjigu o Milutinu", po romanu Danka Popovića, u izvođenju Nenada Jezdića, režiji Egona Savina, koja je prethodno osvojila i nagradu publike.

Nenad Jezdić
foto: Promo/Nikola Vukelić

Poslednje takmičarske večeri 31. festivala Dani Zorana Radmilovića odigrana je predstava Ateljea 212 "Pristanak" Nine Rejn, u režiji Nebojše Bradića. Uz obrazloženje da su svi zaslužili Zoranov brk, ali da je on samo jedan, žiri je nagradu za najboljeg glumca večeri dodelio Bojanu Žiroviću.

Nagrade će u ponedelajk veče biti svečano uručene, a među dobitnicima nagrada je i glumica Sanja Marković, koja je na Sterijinom pozorju dobila nagradu za glumačku bravuru "Zoran Radmilović". U čast nagrađenih izvodi se i premijera predstave zaječarskog teatra "Elektra" Danila Kiša, po motivima Euripida, u režiji Olivere Viktorović Đurašković.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:45

ZAVRŠENI 30. DANI ZORANA RADMILOVIĆA: Najbolja glumica Nataša Ninković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track