DA LI JE OVO KRAJ NETFLIKSA? Počinje da NAPLAĆUJE ovo 2023. godine, a evo šta to zapravo znači i šta se dešava sa PROFILIMA
Foto: Printscreen/Netflix/Youtube

ne sluti na dobro

DA LI JE OVO KRAJ NETFLIKSA? Počinje da NAPLAĆUJE ovo 2023. godine, a evo šta to zapravo znači i šta se dešava sa PROFILIMA

Pop kultura -

Netfliks menja svoju politiku deljenja lozinki i počeće da naplaćuje korisnicima ​​deljenje naloga.

Trenutno vlasnik Netfliks naloga može da doda do pet profila na svoj nalog. Ti profili će početkom 2023. postati podnalozi koji se plaćaju. Netfliks će sada dopustiti samo jedan "kućni profil", a dodatni profili moraće da se doplati, objavila je kompanija ove nedelje.

Netflix
foto: Shutterstock

I dalje možete koristiti Netfliks nalog dok ste van svoje kuće – na tabletu, laptopu ili telefonu - ali to će tehnički biti jedan nalog kom možete da dodajete podnaloge.

Striming platforma je već pokrenula ovaj model u Argentini, Dominikanskoj Republici, Hondurasu, Salvadoru i Gvatemali. Korisnici u tim zemljama plaćaju dodatnih 2.99 dolara (2355 dinara) mesečno za dodavanje profila na svoj nalog. Netfliks nije precizirao hoće li cena biti ista za ostatak sveta.

Početkom 2023. godine ljudi koji dele isti nalog moći će da prebace svoje profile (dakle, arhivu sadržaja koji su dosad pogledali, liste željenih serija, preporuke i slično) na nove korisnike. A vlasnici naloga - dakle, oni koji plaćaju Netfliks i na čije se ime pretplata vodi - moći će za osobe van svog domaćinsta da naprave spomenute podnaloge.

Olivija Kolman, serija Kruna, Kruna
foto: Netflix / The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Greg Piters, glavni operativni direktor Netfliksa, rekao je za Washington Post da je dužnost kompanije da "što bolje pretvori" vrednost korisnika koji ne plaćaju ništa u prihode dok poštuje želju domaćinstava da ostanu fleksibilna.

"Ako imate sestru koja, recimo, živi u drugom gradu i želite s njom da delite svoj Netfliks, to je izvanredno. Mi ne želimo da sprečimo to deljenje, ali ćemo od vas tražiti da platite malo više kako biste delili svoj nalog sa njom i kako bi ona dobila sve benefite usluge, a da mi istovremeno dobijemo prihod koji je povezan sa sadržajem koji ona gleda", objasnio je Piters u nedavnom razgovoru s novinarima, prenosi Index.hr.

Džozef Kvin
foto: Printscreen/Youtube/Netfliks

Netfliks trenutno drži oko 300 miliona od ukupno 800 miliona domaćinstava koja koriste striming servise. Ako bi uspeo da izvuče novac od samo polovine od procenjenih 100 milona domaćinstava koja dele lozinke, mogao bi da zaradi oko 1.8 milijardi dolara, procenio je Nil Bigli, viši potpredsednik agencije Moody‘s.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:49

NAŠ SLAVNI GLUMAC IGRAO U FILMU HARI POTER! U emisiji Pusti brigu otkrio malo poznate detalje o snimanju OSTAĆETE BEZ TEKSTA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track