SAMO JE KVALITET MERODAVAN: Jana Bjelica otkrila koje domaće filmove smatra NAJBOLJIM, ali i iz kojih razloga bi ODBILA ULOGU
Foto: Nemanja Nikolić

nekad i sad

SAMO JE KVALITET MERODAVAN: Jana Bjelica otkrila koje domaće filmove smatra NAJBOLJIM, ali i iz kojih razloga bi ODBILA ULOGU

Kultura -

Mladu glumicu Janu Bjelicu šira publika je zavolela u seriji "Močvara", u kojoj je maestralno odigrala lik inspektorke Milke Bjelić.

Međutim, stranice njene biografije ispisale su i druge role, poput onih u filmu "Živ čovek", serijama "Južni vetar", "Porodica" i "Pevačica"... Trenutno intenzivno radi u pozorištu, a za TV Ekran pravi paralelu između kinematografije nekad i sad. I to simbolično, na proslavi 12. rođendana Klasik televizije.

Jana Bjelica
foto: Firefly Production

Postoje li danas filmovi koji pred ekranom okupljaju nekoliko generacija?

- Filmovi koji su ranije snimani svedoče o tom vremenu, dok se današnja kinematografija više fokusira na komercijalnost. Kada pravite film ili seriju, ne možete da znate da li će to biti dugovečno i ostaviti traga. Da bi film ostao i posle 20 godina aktuelan, neophodan je kvalitet. Samo je to merodavno. Hiperprodukcija, koja je danas aktuelna, donosi posao glumcima i razne mogućnosti, a verujem da neće uticati na kvalitet, ukoliko se pristupi radu na pravi način.

Jana Bjelica
foto: Privatna Arhiva

Koje filmove biste svrstali u top pet s naših prostora?

- "Lepota poroka", "Maratonci trče počasni krug", "Ko to tamo peva", "Ivkova slava" i "Kad porastem, biću Kengur".

Kakvu ulogu priželjkujete?

- Neku drugačiju i tešku, važnu, onu koja će mi oduzeti mnogo onoga što sam spremna za nju da dam.

Jana Bjelica
foto: Privatna Arhiva

Zbog čega biste odbili neki zadatak?

- Glumci su fanatici u svom poslu. Dala bih sve ono što čuvam za velike uloge, ali ne bih volela kad bi mi posao oduzeo nešto preterano od života. Ne može uloga da mi oduzme ono što već nisam spremna da dam. Svi imaju granice do kojih su spremni da idu, ali ako uloga to opravdava i postoji umetnička vrednost, ne vidim razlog da odbijem ponudu.

Jana Bjelica
foto: Kurir televizija

Na čemu radite trenutno?

- Do novog snimanja igram u pozorištu "Boško Buha" i uživam u tome.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:43

Jana Bjelić podržala koleginice koje su progovorile o zlostavljanju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track