SVAKU POSETU DOŽIVLJAVAM EMOTIVNO! ZA OVO MESTO ME VEŽE DETINJSTVO: Svetski violinista Nemanja Radulović pred koncert o uspomenama
Foto: Ana Paunković

svetski a naš

SVAKU POSETU DOŽIVLJAVAM EMOTIVNO! ZA OVO MESTO ME VEŽE DETINJSTVO: Svetski violinista Nemanja Radulović pred koncert o uspomenama

Kultura -

Miljenik beogradske publike i svetski priznati violinista Nemanja Radulović nastupiće sa ansamblom Dabl sens u nedelju, 30. oktobra, u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Nemanja Radulović
foto: Ana Paunković

- Svaku posetu Kolarcu i nastupe na koncertima doživljavam veoma emotivno i kao jednu veliku zabavu. Za Kolarčevu zadužbinu me vezuje detinjstvo, sećam se kada smo Ksenija Milošević i ja prvi put kao mali nastupali u Velikoj sali Kolarca, a eto već 20 godina kako dolazim u ovu ustanovu - podelio je srpski i svetski violinista svoje impresije.

Nemanja Radulović
foto: Ana Paunković

Koncertna promocija diska biće prilika za novi susret sa Radulovićem koji je u poslednjem periodu održao nekoliko koncerata na Kolarcu, povodom dokumentarca o njemu (2020), na festivalu BEMUS (2021) i sa Beogradskom filharmonijom (2022).

Nemanja Radulović
foto: Ana Paunković

- Ideja za ovaj album se rodila tokom pandemije virusa Kovid 19, tačnije za vreme lokdauna. Tokom ovog perioda, imao sam vremena da duboko promislim o muzici danas, ali i o muzici prošlosti i budućnosti.

I tako, kada je zabrana kretanja zbog pandemije počela, pokušao sam da stvaram muziku, da vežbam, ali nisam mogao. Jednostavno, nije bilo pravo vreme za to. Mnogi su od korone bili bolesni, na žalost drugi su nam zauvek otišli sa ovog sveta - izjavio je violinista i naglasio da mu je umesto toga više prijalo da sluša muziku različitih stilova.

Nemanja Radulović
foto: Marko Đoković

- Muzika koja mi je istinski pomogla da se osećam živim je muzika Mocarta i svetska, kao tradicionalnu muziku različitih zemalja sveta. Ona me je povezala sa osnovnim osećanjima naših života, a to su radost i ljubav. Više mi je prijalo da slušam muziku nego da je sviram u tom periodu - rekao je Radulović i istakao da novi disk "Roots“ predstavlja iskorak, te da nije standardna klasična muzika koju bi publika očekivala.

Nemanja Radulović
foto: Marko Đoković

Na koncertu će biti promovisan album "Roots" (Koreni) u izdanju "Vorner klasiksa", koji je juče za srpsko tržište objavila diskografska kuća "Maskom", licencirani partner za Srbiju.

Ovo nije poslednje druženje u ovom gostovanju Radulovića koji živi u Francuskoj, već će virtuoz na violini potpisivati primerke albuma u ponedeljak popodne (17.30h) takođe na Kolarcu kao prilika za susret fanova sa svojim favoritom.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:25

Nemanja Radulović povodom promocije novog CD-a

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track