MUZIČKA BAJKA SA ELEMENTIMA TRILERA: Počelo snimanje filma KRUNA, koji je okupio jaku glumačku ekipu! Muziku radio SLAVNI UMETNIK
Foto: Produkcija Kinooko

neverovatna priča

MUZIČKA BAJKA SA ELEMENTIMA TRILERA: Počelo snimanje filma KRUNA, koji je okupio jaku glumačku ekipu! Muziku radio SLAVNI UMETNIK

Kultura -

Muzička bajka sa elementima trilera "Kruna", u režiji Vasilija Nikitovića, dobila je podršku Filmskog centra Srbije u novembru 2021. na konkursu za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova, a snimanje tog ostvarenja počelo je tokom oktobra 2022. godine u Beogradu i okolini.

Film nastaje pod okriljem produkcijskih kuća "Kinooko film" i "100 Strong Production", uz koprodukciju Telekoma Srbije, a podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Filmskog centra Srbije.

film Kruna
foto: Produkcija Kinooko

Ovaj filmski projekat dobio je podršku FCS-a u novembru 2021. godine na konkursu za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova.

Komisija FCS-a u obrazloženju je istakla:

- Scenaristički i ne samo scenaristički ambiciozan projekat baziran na ideji kreativne revitalizacije tradicije filmske obrade romskog sveta, veoma bogate u srpskoj kinematografiji. Jednostavno rečeno – reditelj i scenaristički tim koji je okupio očigledno su jedinstveni u nameri da, uz poštovanje domaće i ne samo domaće relevantne baštine, i sa svešću o obrascima karakterističnim za prikaz ovog miljea koji poprimaju obrise žanra, ispričaju novu, svoju priču smeštenu u bajkoviti mikrokosmos u kom su egzotični kraljevi i princeze, prosjaci, ratnici i ljubavnici značajno različiti od svojih filmskih prethodnika koji su sakupljali perje i u domovima za vešanje leteli u nebo.

film Kruna
foto: Produkcija Kinooko

"Kruna", muzička bajka sa elementima trilera, prati život četvoro muzički nadarenih vršnjaka koji osamdesetih godina beže iz doma za nezbrinutu decu, jer im uprava ne dozvoljava da pevaju i sviraju.

Kada se upuste u nepoznato, upoznaće Romana - kralja muzike, koji će im promeniti živote...

Producenti "Krune" su Dušan Stojaković i Vasilije Nikitović, reditelj i koscenarista filma, koga je domaća publika upoznala zahvaljujući njegovom debitantskom filmu "Četiri ruže".

film Kruna
foto: Produkcija Kinooko

Pored Nikitovića, scenario su pisali i Dragoljub Stojković, Dragan Jovanović, Balša Labović, Dušan Bulić i Aleksandar Karajović.

U ekipi su i kompozitor Goran Bregović, direktor fotografije Dimitrije Dima Joković, scenografkinja Ivana Protić, šminkerka i dizajnerka maske Dušica Vuksanović, kostimografkinja Elena Nikolaevna, montažer Stevan Marić....

film Kruna
foto: Produkcija Kinooko

U filmu i TV seriji od 12 epizoda, koja se istovremeno snima, glume: Dragan Gagi Jovanović, Sonja Kolačarić, Nikola Vujović, Srđan Žika Todorović, Vanja Ejdus, Gordan Kičić, Goran Bregović, Antonije Pušić, Jana Ilić Milić, Nada Macanković, Vuk Kostić, Nenad Stojmenović, Nikola Kolja Pejaković, Vahid Džanković, Iva Štrljić, Radoje Čupić...

Planirano je da se premijera film "Kruna" održi na jesen 2023. godine.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:28

Zavirite na set snimanja serije Složna braća

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track