MARKO NIKOLIĆ ZASLUŽUJE BOLJI I LEPŠI MURAL: Rad posvećen Gigi Moravcu na stubovima nadvožnjaka već je ižvrljan grafitima (FOTO)
Foto: Beta/Miloš Miškov

kraljevčani ogorčeni

MARKO NIKOLIĆ ZASLUŽUJE BOLJI I LEPŠI MURAL: Rad posvećen Gigi Moravcu na stubovima nadvožnjaka već je ižvrljan grafitima (FOTO)

Kultura -

Marko Nikolić, jedan od srpskih glumačkih velikana, koji nas je napustio 2. januara 2019. godine u 73. godini, dobio je nedavno u svom rodnom Kraljevu mural, koji je oslikan na jednom od stubova nadvožnjaka.

Ipak, mnogim Kraljevčanima se izgled murala nije dopao, jer smatraju da umetnik nije dočarao lik glumca kako treba, te da čuveni Giga Moravac iz domaće serije "Bolji život" ipak zaslužuje mnogo bolji i lepši. U međuvremenu, ovaj mural ižvrljan je grafitima.

mural, Marko Nikolić
foto: Kurir/Jovan Slijepčević

- Kada iz Ulice Jovana Deroka silazite ka pružnom prelazu, mural vas iz daljine zaista podseća na slavnog glumca, ali čim se približite, jednostavno shvatite da je autor promašio temu. U međuvremenu, mural je ižvrljan i sad zaista ni na šta ne liči. Naš Marko, kojeg cela bivša Jugoslavija i dalje voli da gleda u serijama i filmovima, zaista zaslužuje mnogo bolji i lepši mural - kaže za Kurir Kraljevčanin Ivan Petrović.

mural, Marko Nikolić
foto: Kurir/Jovan Slijepčević

S njegovim mišljenjem slažu se i posetioci društvenih mreža, koji dodaju da mural legendarnog glumca u Kraljevu ipak treba da oslika profesionalac. - Autoru svaka čast na uloženom trudu i radu, možda je dao sebi preveliku umetničku slobodu, ali je očigledno da nije dorastao svom poslu. Čak je i čuvena replika Gige Moravca iz "Boljeg života" pogrešno napisana, jer na njoj treba da piše: "Majke vam ga hohštaplerske - samo su neki od komentara Kraljevčana.

Marko Nikolić rođen je 1946. godine u Kraljevu, gde je odrastao i završio osnovnu i srednju školu. Kao dečak trenirao je košarku u kraljevačkoj Slogi i u sedamnaestoj godini dospeo je do seniorskog tima. Ipak, kako je još odmalena posećivao Kraljevačko pozorište, posle odsluženog vojnog roka odlučio je da ostavi sportsku karijeru i da upiše glumu u Beogradu.

Bolji život
foto: Promo

Na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju studirao je zajedno s Mikijem Manojlovićem, Predragom Ejdusom, Draganom Maksimovićem i Goranom Sultanovićem. Bio je član Narodnog pozorišta u Beogradu i glumio je u velikom broju predstava, a ostvario je i više od 100 uloga u televizijskim serijama i domaćim filmovima.

Bolji život
foto: Ustupljene fotografije

Kurir.rs/ J. S.

Bonus video:

01:08

ANDRIJA MILOŠEVIĆ O ŽIVOTU: Majka je skupljala novac šest meseci da bi mi kupila duksericu, čuvao sam ovce

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track