KRAJ RAŠE BUKVIĆA I MORA ŽIVELA SAM KAO BOGATAŠICA: Aleksandra Janković o novoj sezoni serije Azbuka našeg života i IZAZOVIMA
Foto: Promo

iskrena

KRAJ RAŠE BUKVIĆA I MORA ŽIVELA SAM KAO BOGATAŠICA: Aleksandra Janković o novoj sezoni serije Azbuka našeg života i IZAZOVIMA

Kultura -

Kada se pojavila u seriji "Azbuka našeg života" kao Vesna Popović, žena kojoj su porodične drame, ali i druge okolnosti promenile život, glumica Aleksandra Janković kao da je otpočela novo poglavlje svoje karijere. Ova serija Jelene Bajić Jočić, rađena po motivima romana Mirjane Bobić Mojsilović "Muška azbuka" i "Azbuka mog života", privukla je veliku pažnju publike, a nedavno je na Crnogorskom primorju počelo snimanje druge sezone.

Azbuka našeg života
foto: Jadranka Ilić

Šta dalje očekuje publiku?

- Život svakog lika se razvija ponaosob i pojavljuju se novi likovi. Kada sam čitala novi scenario, zaboravila sam na trenutak da ja igram i bilo mi je uzbudljivo da vidim šta će se desiti. Veoma je intrigantno i uzbudljivo, volim da kažem da se radnja ušpicila, zaoštrila. Vesna i Uroš su u dobrom fazonu, ali šta se dešava u njihovim životima, to će otkriti poslednje epizode, koje čekamo da se napišu. Glumački je bilo izazovno i zanima me kakva ću biti u svemu tome.

Da li će biti više komedije ili drame u novim epizodama?

- Vesna ima svoje dve drugarice s kojima je uvek vedro i veselo, ali i one same vuku svoje priče. Više će biti intriga nego smeha.

Azbuka našeg života
foto: Jadranka Ilić

Prva klapa pala je na Crnogorskom primorju?

- Raša Bukvić je novi lik i zajedno smo snimali pet dana u Crnoj Gori. Imali smo sreće, jer je vreme bilo divno, prijatnih 25 stepeni. Osećala sam se kao bogatašica tih pet dana. Uspeli smo da se bućnemo i plivamo.

Raša vam je partner u novoj sezoni. Da li je on zaista zavodnik, kao i seriji?

- Zahvalna sam što mi je Raša partner u ovoj sezoni. Znam ga dugo, iako nismo sarađivali. Uloga koja mu je namenjena je fenomenalna, skrojena za njega. Raša je zavodnik, frajer, veliki glumac, u najboljim godinama i punoći svog izraza. On je jedan kompletan tip, i kao glumac i u životu.

Aleksandra Janković
foto: ATA images

Kako reagujete kad vidite sebe na ekranu?

- Nisam zaljubljena u sebe, uvek mi je neprijatno kad vidim svoje kadrove na televiziji. Zahvaljujući "Azbuci našeg života", neprijatnost sam smanjila na minimum jer je to nezrelost koju glumci žive. Uvek misliš da možeš bolje i jasnije. Ovde sam naučila da gledam sebe profesionalno i vidim nedostatke, koje ću popraviti sledeći put.

Aleksandra Janković
foto: Kurir

Postoji li nešto što ste želeli da igrate, a niste još uvek ostvarili?

- Prvih 20 godina karijere posvetila sam pozorištu. Sada se to promenilo i volela bih dosta da snimam, da istražim taj medij i otkrijem koliko znanja, kreativnosti i moći posedujem. Neka ostane moja tajna koju ulogu priželjkujem.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:14

VERUJEM U CRNU MAGIJU! Glumac iz serije Crna svadba otkrio temu TAJNOVITOG domaćeg projekta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track