UVEK IGRAM OPASNICE, ALI PRAVDU NIJE LAKO ISTERATI: Seka Sablić u ulozi razredne nastavku FILMA MUNJE, a evo ŠTA JE GLAVNI ZAPLET
Foto: Marko Arsić

munje ponovo u bioskopima

UVEK IGRAM OPASNICE, ALI PRAVDU NIJE LAKO ISTERATI: Seka Sablić u ulozi razredne nastavku FILMA MUNJE, a evo ŠTA JE GLAVNI ZAPLET

Kultura -

Završeno je snimanje nastavka kultnog filma "Munje", scenariste Srđana Anđelića i reditelja Radivoja Andrića, čija se radnja odvija dvadeset godina kasnije, a drugi deo nosiće naziv "Munje: Opet!".

film Munje
foto: Đorđe Bajić

Ekipu filma je pred kraj ovog dela snimanja posetio Gordan Matić, direktor Filmskog centra Srbije. Nakon Beča, gde su snimane scene proslave godišnjice mature, Andrić i njegova ekipa su u trenutku Matićeve posete snimali u studiju u okolini Beograda, i to scene putovanja autobusom.

Matića je u PFI studijima u Šimanovcima dočekao producent Milko Josifov i u srdačnom razgovoru otkrio da snimanje teče po planu.

film Munje
foto: Đorđe Bajić

- Mnoge generacije su odrasle na ovoj Andrićevoj komediji, koja se pojavila u pravom trenutku i donela jednu potpuno novu energiju u srpski film. Tragovi te energije su i dan-danas prisutni u našoj kinematografiji. Pošto na nastanku drugog dela radi ista ekipa koja nam je podarila prvi film, siguran sam da neću pogrešiti ako kažem da možemo da očekujemo još jedan kultni film - rekao je Matić za sajt Filmskog centra Srbije.

film Munje
foto: Printscreen

Glumački ansambl predvodi udarna petorka iz prvih "Munja": Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Maja Mandžuka i Milica Vujović. U ostalim ulogama gledaćemo Ivanu Zečević, Marka Pavlovića, Stojšu Oljačića, Vladu Kovačevića, Dragana Marinkovića Macu, Zlatiju Ocokoljić Ivanović, Bojana Veljovića...

Legendarna glumica Jelisaveta Seka Sablić u ovom ostvarenju oživeće lik Smilje Torture - razredne Mareta, Popa i Gojka.

film Munje
foto: Đorđe Bajić

- Tumačim novi lik, ali ona već ima uspostavljen odnos sa likovima iz prvog dela. Svi koji prate moj rad, znaju da sam poznata po strogim i odsečnim likovima, pravim pravcatim opasnicama. Već dugo ih glumim, što i ne čudi pošto imam tu potrebnu vrstu glumačke i privatne strogosti. Najviše od svega volim istinu, a pravdu bez strogosti nije lako isterati...

Što se saradnje sa Rašom tiče, sve ide odlično; svi ga vole, pa tako i ja. Atmosfera na snimanju je veoma dobra. Snimali smo neke posebno zahtevne scene i zadovoljna sam kako je sve ispalo.

film Munje
foto: Printrscreen

Iskreno, mislim da će nove "Munje" biti veoma zanimljiv film, veliki hit koji će privući mnogobrojne gledaoce u bioskop. Prvo zato što u njemu igraju majstori iz prethodnog filma, a i zato što su tu sada i novi likovi, koji donose jednu novu dinamiku. Među tim likovima je i Smilja Torutra - rekla je dramska umetnica za sajt Filmskog centra Srbije.

Bioskopska premijera očekuje se na jesen 2023. godine.

Gojko Sisa krade pesmu Maretu i Popu

film Munje
foto: Printrscreen

Radnja filma pratiće život Popa i Mareta, koji 20 godina kasnije i dalje maštaju o muzičkom uspehu, svirajući obrade osamdesetih. Sve je isto u životima njih dvojice: nemaju devojke i doživljaje, ali zato imaju stomake.

Gojko Sisa ubacuje sempl iz prastare pesme njegovih drugara iz škole, koja postaje pravi hit. Kada Mare i Pop saznaju za to, odlučuju da odu u Beč na proslavu godišnjice mature, na koju jedino njih dvojica nisu pozvana.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:02

JDP dodela nagrade Nebojša Glogovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track